Gi en gave
Meny

Glede over sommercamp på Mjuklia

Last ned
Årets sommercamp på Mjuklia ble til på tross av corona. Og det er vi glad for! Glede og fantastisk fellesskap ble den viktigste headline.....
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

God tid og god mat

Sommercampen dette året ga tid for «friminutt og hvilepuls». Programmet var ikke strammere enn at deltakerne kunne leke med kaniner og drøse over utallige kaffekopper. Dette satte både små og stor pris på. I gjengen på ca 50 mennesker var enkelte på Mjuklia for første gang, noen få kjente leirfamilier og noen få hadde såvidt vært på Mjuklia før i andre sammenhenger. Alle var svært fornøyd med opphold på et så flott leirsted, med fine fasiliteter både ute og inne. Frokosten vi fikk servert var alle tiders, siden Mjuklia driver sommerhotell samtidig med vår camp. Vi var også heldig med at buffê- restriksjonene ble opphevet, og det gjorde det enklere i matsalen. Egg og bacon til frokost, store fine rom, vakre omgivelser ute… også dyra da…… herlig ramme for en sommercamp.

Friminutt med geitene var supert

NMS sammenheng

NMS står som eier av Mjuklia, men få på Sommercampen visste mye om NMSU og NMS sitt arbeid rundt om i verden. Familien Schellenberg Strømhaug var med som ledere, og de har vært misjonærer på Madagaskar. I løpet av dagene på Mjuklia fikk deltagerne ærlige glimt fra deres liv og tjeneste på Madagaskar. Vi dro også noen linjer mellom Hemne, Mjuklia, Madagaskar og nylig avdøde tidligere kirkepresident Rabenorolahy Benjamin. Covid 19 gir mer dramatiske følger på Madagaskar enn i Trøndelag denne sommeren, og våre bønner for verden ble sendt i fellesskap til vår allmektige Gud. Sammenhengen NMS er en del av i den verdensvide kirke, ble ny kjennskap for både små og stor på Mjuklia disse dagene.

Fjelltur på sommercamp

Fin gjeng på fjelltur

Fart og aktivitet

I løpet av dagene på Mjuklia ble det tid for aktiviteter av ymse slag. Klatrevegg, zipline, bruskasser, lazergevær, frisbeegolf og stylter ble populært på lørdag. På fredag var hele gjengen på fjelltur i yppelig turvær. Bare den aller tøffeste Sarah badet i Stavåvatnet denne dagen. På søndag ble flere våte, da det var yrende liv i ball, kano og plaskende i Buvatnet. Svampkast på hovedleder ble like populært også i år, og resultatet ble klissvått. Fotball, sykkel, gåtur, kaffedrikking, dans og lek fylte alle friminutt og været var godt til å leve både ute og inne i fin miks.

Maria til topps

Maria kom seg til topps i klatreveggen

Fellesskap

Hver formiddag var gjengen samlet i salen. Den nye Dele- dansen/ sangen  til NMSU ble bedre og bedre for hver samling. Til og med «gutta på 12» som satt på torsdag, var med på dansen søndag formiddag;) Ord for dagen og glimt fra misjonsarbeid ble delt i fellesskapssamlingene. Det ble hyggekveld og kiosk på lørdag og det ble tilbud om gudstjeneste i Rennebu kirke på søndag. På kveldene fikk de store barna egentid bl.a sammen med Jostein Landrø, med Bestefarstund i gammelstuggu. De voksne samlet seg i peisestua med andakt, sang og etterhvert dans. Når mange i forsamlingen har Afrikanske røtter, blir lysten til lovsang og dans mulig større enn hos trauste Trøndere;) Herlig fellesskap. Korssamling ble det også tid for. Mange av mødrene etterspurte neste leir de kunne komme tilbake på, så dette ga mersmak.

Kan vi unngå å knuse egget, en test på bli kjentkvelden?

Takk til ansatte på Mjuklia, Anne Lise, Jostein, Liv Bente, Lars Gøran og Per Bjarne for at dette gikk så bra! Vi satser på sommercamp også i 2021!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp