Gi en gave
Meny
Foto: Bildet er fra SAT-7-programmet «Lebanon: Pain and Hope». Last ned

Små skader på SAT-7-kontorene i Beirut

Kontorene og studioet til den NMS-støttende TV-stasjonen SAT-7 i Beirut har ikke fått alvorlige skader i eksplosjonen som ødela store deler av byen. Heller ikke de ansatte er skadet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Over hundre mennesker er bekreftet døde. Tallet kommer trolig til å stige. I tillegg er tusenvis skadet, og utallige bygninger har fått omfattende skader.

– Alle er i sjokk over det som har skjedd. Vi har gjort rede for alle våre ansatte, men SAT-7-studioene har fått noen mindre skader. Be om ro for alle i Libanon, uttaler SAT-7s administrerende direktør i Libanon, Maroun Bou Rached.

Land i krise
Den forferdelige eksplosjonen i havneområdet føyer seg inn i rekken av problemer for det lille landet i Midtøsten. Det siste året har Libanon slitt med økonomisk kollaps siden den lokale valutaen stuper. Verdien av libanesiske pund er redusert med 80 prosent. Arbeidsledigheten er skyhøy og inflasjonen omkring 90 prosent. Over hele landet lever både barn og voksne allerede under krevende omstendigheter.

I tillegg har den pågående kampen mellom Israel og Hizbollah økt spenningen i landet.

Siden oktober 2019 har folk i Libanon gått ut i gatene for å protestere mot forholdene. Når landets hovedstad nå opplever en så ekstrem situasjon, er det for mange en ekstra stein til en byrde som allerede er tung.

Ber om forbønn
Det første SAT-7 gjorde etter eksplosjonen, var å skaffe oversikt over hvordan det var med de ansatte i Beirut. Det viste seg at ingen av disse var alvorlig skadet. Heller ikke kontorene eller studioet var hardt rammet av eksplosjonen.

Onsdag 5. august klokka 19.00, gikk teamet i SAT-7 Arabic på luften med en direktesending som de kalte for: «Lebanon, the Pain and Hope» (Libanon – smerten og håpet). I dette programmet deltok kirkeledere og eksperter som kunne gi innsikt og si noe om framtiden for landet og folket

Rystelser på Kypros
Da den massive sprengladningen gikk av i Beirut, satt Rita El-Mounayer, som er administrerende direktør for hele SAT-7 på kontoret i Nikosia på Kypros. Eksplosjonen var så kraftig at den også ble registrert her, 190 kilometer unna.

– Vi visste ikke hva som skjedde. Vi er ekstremt takknemlige for å vite at alle ansatte i Libanon er trygge, men hjertene våre går ut til alle i landet som har opplevd mørke dager før. Vær så snill og be om ro og fred i Libanon, er oppfordringen fra direktør Rita El-Mounayer til SAT-7s støttespillere over hele verden.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp