Gi en gave
Meny
Foto: Martin Eikeland Last ned

Siste nytt innen brukt mote

Moderne behøver ikke å bety nytt. Det beviste NMS Gjenbruk da midtgangen i Trefoldighetskirken i Arendal ble tatt i bruk som catwalk til moteoppvisning.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fra 16. til 20. august har sørlandsbyen Arendal vært stedet for mange av dem som vil markere seg i offentligheten. Blant politiske partier, næringslivsaktører, frivillige organisasjoner og lobbygrupper har også NMS gjort seg bemerket. I vrimmelen av stand-telt har representanter for NMS og NMS Gjenbruk vært til stede hele uka.

– NMS har en plass i den offentlige samtalen. Ved at vi er her på Arendalsuka, markerer vi at misjon og kristen tenkning er viktig. I år har vi spesielt lagt vekt på kristen forvaltning, sier Espen Schiager Topland, som er leder for gruppen i NMS som har jobbet med Arendalsuka.

Men NMS nøyer seg ikke med å dele ut informasjonsmateriell og prate med tilfeldig forbipasserende. Tirsdag under Arendalsuka var det fullt NMS-trøkk i Trefoldighetskirken. For å markere kampen for en riktig forvaltning av skaperverket og kamp mot den menneskelige grådigheten, arrangerte NMS og NMS Gjenbruk moteoppvisning og panelsamtale. Under catwalken i den store katedralen i Arendal viste modeller siste nytt innen brukte moteklær. Til øredøvende musikk gikk modellene opp og ned den lange midtgangen for å vise brukte klær.

Her viser flotte Ingrid Torsås et komplett antrekk fra NMS Gjenbruk til en sum av 240 kroner

Her viser flotte Ingrid Torsås et komplett antrekk fra NMS Gjenbruk til en sum av 240 kroner

Brudeshow

De snaut 150 frammøtte viste sin begeistring over framvisning ved å gi kraftig applaus når modellene vandret ned midtgangen. De ulike antrekkene ble presentert av Erik Alfred Tesaker, av mange kjent fra Oppfinneren på NRK og Farmen Kjendis på TV2. Han presenterte også prisene på antrekkene. Mange ble nok imponert over at det mulig å få et fullt festantrekk for noen få hundrelapper.

Men om det hadde vært stor stemning under første delen av moteoppvisningen, steg den til de helt store høyder da brudemarsjen fylte kirkerommet. På grunn av en smule problemer med påkledningen av brudens far, kom Ruth Marie Salte Keyes alene opp midtgangen i en brukt brudekjole. Skjønt alene var hun ikke, for foran henne gikk brudepiken Frida Nøsterud og spredte roseblader foran bruden. Publikum reiste seg i begeistring og gav trampeklapp for moteshowets avslutning.

Hovedproblemet

Den smått humoristiske moteoppvisningen var opptakten til en mer alvorlig samtale om grådighetsbekjempelse og gjenbruk. Politikerne Amalie Gunnufsen (Høyre), Marte Ulltveit-Moe (MDG) og Espen Andreas Hasle (KrF) snakket om teamet sammen med Ina Kjøstvedt fa NMS Gjenbruk og Julie Horpestad fra NMS-aksjonen Grådighetsbekjemper. Samtalen ble innledet av norsk-gassiske Tina Razafimandimby Våje. Hun var blant dem som i 2019 tok initiativ til skolestreiken mot klimaendringene.

– Jeg er glad for at NMS nå er med på å rette søkelyset mot det som er hovedproblemet bak klima- og miljøkrisen, nemlig den menneskelige grådighet. Fattigdom er et stort problem, men det er et symptom på det som er sykdommen, nemlig grådighet, sa Tina.

Samtale med sprik

Selv om panelets politikere nok var noe preget av det forestående stortingsvalget, ble det en god samtale der aktørene lyttet til hverandre. Både retorikken og virkemidlene er ulike, men det er en felles forståelse om at det kreves innsats på flere felt for å bekjempe den pågående krisen.

Da Tina Razafimandimby Våje oppsummerte samtalen, sa hun blant annet:

– For å vinne klimakampen må man jobbe praktisk, personlig og politisk.

Her kan du se hele mannekengoppvisningen og den påfølgende panelsamtalen fra Trefoldighetskirken i Arendal.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp