Gi en gave
Meny
Last ned

Flyttbar misjonsforening i Aurskog-Høland

Når foreningene tynnes og ingen nye rekrutteres, har hølendingene gjort et lite misjons-skup. De har etablert en flyttbar misjonsforening. Les mer om dette når du ellers får med deg at det nylig ble invitert til Sommerfest på Skulerud Grendehus. Rømmegrøten var en del av det som skulle deles og gledes over denne sommerdagen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Omtrent 40 personer hadde takket ja da NMS i Aurskog – Høland nylig inviterte til Sommerfest på Skulerud grendehus. Folk fra hele kommunen møttes til rømmegrøt og spekemat, andakt og misjon, sang og åresalg.

Mat nok
– Da håper jeg dere er mette? Hvis ikke vil jeg si det er det deres egen skyld, sa leder Bjørn-Kristian Tønneberg da første runde med servering var unnagjort. Og det hadde han helt rett i! Forsamlingen hadde slett ikke klart å tømme de bugnende fatene med grøt, spekemat, salater og frukt.

Den store sammenhengen
I andakten pekte misjonskonsulent Unni Holm Olsen på den store, meningsfulle sammenhengen vi er en del av i NMS. Vi er mange arbeidslag i den verdensvide kirke – i Norge, Thailand, Frankrike og andre steder. Men vi har alle det samme oppdraget!

Ann-Elise Midtun og Laila Roberg sang på festen. Og så var det to runder med åresalg, og dermed mange penger til misjonsarbeidet! Da trekningen skulle foretas, konstaterte Bjørn-Kristian tilfreds at det gode, gamle trekkeapparatet kom til nytte – ettersom den digitale appen ikke fungerte.

Tradisjon og nytenking
Grøtfest i Skulerud misjonsforening har lange tradisjoner. I 28 år (!) var festen hjemme hos Mari Bunes. Men så kom coronaen, og da ble Grendehuset et bedre egnet sted å møtes.

Foreningen har for øvrig møter og samlinger på mange forskjellige steder i kommunen gjennom året nå – en slags «flyttbar» misjonsforening! Etter at flere av de tidligere NMS-foreningene i bygda måtte legges ned, tok Skulerud misjonsforening grep. I stedet for å si «dere må komme til oss», sa de «vi kommer til dere»! Programmet for høstsemesteret viser at det skal være samlinger både på Bjørkelangen, Løken og Hemnes, og nå har foreningen 38 innskrevne medlemmer fra hele kommunen. Kanskje et eksempel til etterfølgelse andre steder?

Festen på Grendehuset ble avsluttet med is og kaffe, og dermed gikk praten lett rundt bordene enda en stund denne vakre sommerkvelden.

 

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp