Gi en gave
Meny
Foto: Jesper Noer, Norea Mediemission Last ned

Rett mann på rett plass

- Vi må gjøre vår del av jobben og være som de folka fra McDonalds som leverer maten hjem til folk. Vi skal levere mat til sultne mennesker. Så er det Den Hellige Ånds oppgave å bruke det vi deler ut for å nå og forandre mennesker.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Programerklæringen kommer fra Michael Helmy, nyansatt i SAT-7 i Egypt. 1. februar tiltrådte han som daglig leder for de arabiske kanalene. Vi var så heldige å få en samtale med han noen uker etter oppstarten. Michael er en mann med lang bakgrunn innenfor mediebransjen. I mer enn 30 år har han jobbet i ulike bedrifter innenfor feltet. De siste sju årene i en av Midtøstens største evangeliske menigheter, Kasr el Dobara, der han har bygget opp en media-avdeling. Tidligere har han også hatt ulike jobbet innenfor TV-produksjon.

Med denne bakgrunnen er det ikke vanskelig å skjønne at Michael lett kunne fått jobb mange steder. Vi spør hvorfor han bestemte seg for å jobbe i SAT-7.

– SAT-7 var faktisk ett av seks jobbtilbud jeg fikk i 2018, forteller Michael. Han ba mye over hvilket han skulle velge og opplever nå at Gud ledet han til SAT-7.

Michael legger ikke skjul på at det har vært en travel oppstart i den nye jobben.

– Jeg er ansvarlig for de arabiske kanalene, Sat-7 Arabic, Sat-7 Kids og Sat-7 Academy. Kort fortalt betyr det at jeg er ansvarlig for alt det som kommer på skjermen, helt fra idefase og planlegging til produksjon og oppfølging, forteller Michael. – Min viktigste oppgave er å sikre at vi kringkaster Guds kjærlighet på ulike måter og på kreativt vis for å nå flest mulig mennesker.

– Mulighetene er mange for SAT-7 fordi vi dekker hele MENA (= Midtøsten og Nord-Afrika). Vi kringkaster til mange folk på forskjellige steder. Satellitt-TV er fortsatt et effektivt verktøy i Midtøsten, for mange er uten internett-tilgang. Dessuten er det mange analfabeter her, barn og voksne som ikke kan lese og skrive, forklarer Michael. Det er altså ikke uten grunn at det satses mye på TV-produksjon i dette området.

Før vi avslutter samtalen med Michael spør vi om det er noe han vil vi skal være med å be for. Han vil gjerne folk skal være med å be for hans familie – kone og tre barn -nå som han har begynt i en ny og travel jobb.  Med de krevende utfordringene som SAT-7 stadig møter, er han takknemlig om folk vil be for beskyttelse, veiledning og visdom i arbeidet de står i.

Michael Helmy avslutter med en konkret oppfordring knyttet til SAT-7’s motto: – Be om at alle produksjonene våre skal være med å spre Guds kjærlighet, Guds lys og evangeliet!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp