Gi en gave
Meny

Gjenbruksbutikkene i Trøndelag er igjen åpne

Last ned
Corona satte en brå stopp også på butikkene, men nå er alle fire NMS Gjenbruk i Trøndelag åpnet igjen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Ordet rammel brukes i mange sammenhenger i Trøndelag. Noen kaster rammel i søppelbøtta, enkelte vet ikke hva de skal bruke rammelet til, rammel fyller fort opp skap, men for andre kan rammel være en skatt de har lett etter lenge. Slik fungerer gjenbruk på sitt beste. På butikken i Namsos sier styreleder Astrid Stenersen, at salget har gått bra og det har vært bra med kunder de første åpningsdagene etter pinse. På butikken i Trondheim solgte de for 30. 000 kr de fire første dagene.

Corona og smittevern har preget befolkningen vår, og nå setter medarbeidere pris på å få komme tilbake på jobb og kundene har også savnet møteplassen. Kaffeservering er ikke mulig enda, men å slå av en prat går fortsatt utmerket i butikklokalene. Mange medarbeidere er i den situasjon at de ikke kan stille opp i jobb pga smitterisiko, og helsesituasjon i familie. En fjerdedel av våre faste ansatte har reservert seg til høsten på grunn av smittefaren, forteller daglig leder for butikken i Trondheim, Jon Halgunset. Helsesituasjonen og alder påvirker bemanningen, så rutiner rundt prising, smittevern og bemanningsturnus gir ekstra utfordringer. Det begrenser åpningstidene noe, men alle håper at høsten kan ha lave smittetall og at driften går mer tilbake mot normalt.

På Oppdal avsto huseier Johan Schønheyder fra en måneds husleie! Det sammen med at butikken ikke var stengt så lenge, gjør at resultatet ved butikken der ikke ser så verst ut, forteller Jostein Landrø. Butikkene ønsker nå at vi både leverer varer og handler varer igjen, slik at omsetningen igjen går bra. Oppdal åpnet igjen allerede torsdag 23. april, etter seks ukers nedstengning, så der mistet de bare 13 åpningsdager. Mens butikkene i Trondheim, Levanger og Namsos åpnet nå uka etter pinse.

På butikken på Levanger jobber bl.a Jenny Bjørhusdal. Hun hadde akkurat begynt å jobbe i NMS Gjenbruk, da Corona satte en stopper. Hun hadde vært på vakt bare to lørdager og nå gledet hun seg veldig til å begynne å jobbe igjen.

Randi Blæstervold har jobbet 10 år i butikken på Levanger

Randi Blæstervold har jobbet 10 år i butikken på Levanger

Jenny Bjørhusdal og kunde Målfrid Grande Haukvik på Levanger

Jenny Bjørhusdal og kunde Målfrid Grande Haukvik på Levanger

Randi Blæstervold er i en annen fase. Hun har jobbet her siden butikken flyttet inn i disse lokalene i Kirkegata i mai 2010. Hun hadde allerede planlagt å slutte, så i juni gir hun seg etter 10 år i en meningsfull jobb. Magnhild som er 86 år synes det var godt å komme i gang igjen,og føle seg litt sliten når ho kom hjem fra en arbeidsdag på NMS Gjenbruk i Trondheim! Det er fantastisk dedikerte arbeidere i NMS Gjenbruk!

 

 

 

 

 

Kundene er godt oppdratt på 1 meters regelen, varetilgangen har vært god og det er et godt apparat til å drifte de fire NMS Gjenbruk i Trøndelag videre, også selv om åpningstidene er litt endret/ redusert.  I uke 22 hadde NMS Gjenbruk i hele landet en omsetning på kr 987.787. Dette er viktige penger, men også en svært viktig møteplass for mange.

Miljø, misjon og møteplass- butikkene er gode misjonsstasjoner i Trøndelag! Lykke til på Oppdal, Trondheim, Levanger og Namsos!

Følg butikkene også på facebook, der står detaljert rundt åpningstider.

https://www.facebook.com/NMS-Gjenbruk-Oppdal-114030256703820/

https://www.facebook.com/search/top/?q=NMS%20Gjenbruk%20Trondheim&epa=SEARCH_BOX

https://www.facebook.com/NMS-Gjenbruk-Levanger-725230037913301/

https://www.facebook.com/Nmsgjenbruk7802/

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp