Gi en gave
Meny
Foto: Ruben Duvold, Lister 24. Rune Restad og Sigbjørn Utland er begge fornøyde med en avtale som hjelper de som trenger det mest Last ned

Prosenter fra boligsalg går til misjonsarbeid

Centrum bygg i Lyngdal har inngått en avtale med NMS om å gi 1,7 prosent av pengene fra boligsalg til å hjelpe utviklingsland.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

1,7 prosent høres kanskje ikke så mye ut, men på et hus som blir solgt for 4,1 millioner kroner, så betyr det at 70.000 av dem vil gå til misjonsarbeid i andre land. Rune Restad i NMS er veldig glad for at de har fått en slik avtale og har ikke hørt om noen andre norske avtaler av dette slag.

– Det er selvfølgelig mulig at noen har gjort noe lignende før, men jeg kjenner ikke til det. Jeg har vært på en del samfunnsansvar-konferanser tidligere, hvor det er fokus på næringslivets bidrag inn mot forskjellige organisasjoner som hjelper mennesker, og jeg har enda til gode å komme over så konkrete tiltak som dette.

– Vi har skaffet flere andre avtaler innenfor næringslivet også de siste årene, hvor noen for eksempel velger å gi 50.000 kroner fra sin inntekt som bedrift i året, men ingen som dette, hvor det gis prosenter på eiendomssalg, fortsetter Restad.

Glad for å kunne gi

Prosentene som går til misjonen blir alt tatt fra Centrum bygg sin inntekt, noe som gjør at de tjener en del mindre på den jobben de gjør, men kan likevel hjelpe noen som trenger det mer.
Daglig leder i Centrum bygg Sigbjørn Utland er ikke ukjent med misjonsarbeidet som NMS gjør. Hans datter var misjonær i India i ti år og er nå Norges leder i «Operasjon mobilisering», som er en internasjonal misjonsorganisasjon som har arbeid i over 100 land. Utland er veldig glad for at han har mulighet til å gi bidrag på denne måten.

– Jeg hadde lenge tenkt tanken på å kunne samarbeide med misjonen, så da Rune lanserte ideen om at NMS ønsket samarbeid med næringslivet, bestemte jeg meg for å ringe ham og fortelle om min interesse.

– Når jeg kan være med å skaffe penger til misjonen uten å direkte betale det med mine penger, men bare gi dem prosenter fra det jeg tjener, så er det en veldig god løsning, mener Utland.
Dette er et samarbeid mellom NMS, Centrum bygg og eiendomsmegler 1, som også tidlig så seg interessert i prosjektet.

– Vi fant ut av at det kunne være greit å finne en megler som hadde litt tro på det vi holdt på med, og det gjorde eiendomsmegler 1. Deres bidrag til dette er at de har gitt oss en veldig bra avtale, forteller Rune Restad.

Pengene går til Laos

Misjonsarbeidet disse pengene kommer til å gå til, er å hjelpe barn og unge i Laos. Restad forteller at en slik avtale kan bety veldig mye for hva de kan få til i et land som fortsatt bærer preg av en brutal Vietnam-krig.
– En skole i Laos koster cirka 300.000 kroner. Hvis det blir solgt ca fem eiendommer her, så har vi klart å samle opp nok penger til å gi skolegang til en hel landsby bare med denne ene avtalen.
– Det at man støtter lokalsamfunnet er ganske vanlig for bedrifter, men det å få næringslivet til å forstå at det er mange der ute som ikke har noen ting, er veldig viktig for meg.

– Vi ønsker med dette å få næringslivet mye mer med på å støtte bistandsarbeid i andre land, legger Rune Restad til.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp