Gi en gave
Meny
Last ned

Fire fine dager for folk fra region øst

Vi var mange fra region Øst som var heldige og møttes under årets Generalforsamling og Sommerfest i Stjørdal. Her får du et lite knippe med medarbeidere som tenker høyt om sine erfaringer med denne storsamlinga i Trøndelag.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Nesten 1000 motiverte NMS-folk inntok et helt konferansehotell i Stjørdal denne uka. Helge Kjøllesdal var en av dem som rykket ut fra region Øst. Etter sin første dag på den nasjonale generalforsamlinga/ Sommerfesten, var hans umiddelbare førsteinntrykk at her var det – nesten som forventet – en relativt høy snittalder. – Jeg opplevde det som spenstig at stemningen i kongressenteret var så entusiastisk og glødende. Musikere og møteledere inspirerte, forklarer Helge Kjøllesdal. Og hans faglige kommunikasjonsgaver kan utmerket bedømme hva som skal til for at folks skal trives. Og her skjedde miraklet! – Denne ungdommeligheten gjør meg godt. Og den gjør nok NMS også godt. Han var også med på forhandlingsdelen denne første torsdagen av GF. Neste dag blir det flere forhandlinger å følge med på; Men han avslører at fredagen byr også på en overraskelse som ikke står programfestet, og der har både Kjøllesdal og NMS-profilen Kjetil Aano en spennende rolle.

Andre dagen i Stjørdal står Gunn Nersten Aandstad ved kaffemaskina på NMS’ Sommerfest og generalforsamling, innimellom slagene. – Det er et så fint arrangement å være med på, sier sivilagronomen fra Hedmark. – Folk er hyggelige og gode å drikke kaffe sammen med! Til og med forhandlingene her er flott å kunne bli en del av, med flinke møteledere og gode programmatiske saker som alt folket kan mene noe om. Jeg liker at tonen er god, og folket så velvillig til å gi sine synspunkter. Jeg tror jeg skal reise herfra med mye god inspirasjon – tilbake til ei bittelita misjonsforening som jobber litt offensivt via menighetsbladet for å kunne bli flere til høsten.

– Den første NMS-generalforsamlinga jeg var med på, foregikk i det nybygde Vikingskipet, der nesten 4000 mennesker ga oss ny glød og arbeidsglede, sier Inger-Johanne Gjerløw fra Fredrikstad. For å forklare sin lange misjons-mentale slektshistorie, forteller hun at hennes manns Oftebro-familie faktisk var i familie med en av de tidlige misjonærene som reiste fra Norge til Sør-Afrika. Inger-Johanne har flere ganger vært i Sør-Afrika, blant annet på misjonsstasjonen Eshowe. – Eshowe er faktisk den plassen der misjonæren Oftebro bodde, og navnet «showe» har visst sin forklaring i at her bodde den hvite nordmannen!
– Nå samler vi inn mye misjonspenger til NMS via gjenbruksbutikkene, sier Inger-Johanne. Hun liker å tenke på at i disse butikkene ligger det mye god motivasjon for å kjenne seg beslektet med misjonen. Og Inger-Johanne, som sjøl jobber i Råde-butikken, syns det var fint at en annen av GF-delegatene snakket varmt og motiverende om at også gjenbruksbutikkene skal promotere det som NMS sentralt jobber for.

Stjørdal, nest siste dagen: Asle Zimmermann fra Hof/Holmestrand forteller at han både har ei fortid som frivillig for NMS i region Øst, og at han i en periode også var områdesekretær i Vest-Oppland. Under Sommerfesten i Stjørdal fikk folk velge hvilke seminarer de ønsket å være med på, og Asles valg var klart: Han ville høre to markante utenlandske kirkeledere som begge kjenner til hva forfølgelser kan bety for sin kristne tro. Den forfulgte kirke.
– Det er to blader jeg leser grundig, sier Asle. – Det ene er MT, og det andre er Stefanus-bladet. Her kan jeg finne historier om mennesker som vet at deres tro kan være risikabel å leve med. Biskop Thomas (Midt-Østen) var en av lederne for dette seminaret, og Asle merket seg spesielt Thomas sin tøffe konklusjon om det å være en som er rammet at ulike typer martyrium: – Deres Kristus-glede, og sentreringen om Jesus, er det vi trenger. Når vi rammes, er vi ikke et offer. Nei, vi er en seirende kirke!
Dette synet på hva en kristens liv skal være, havner om en dyp glede – noe som linket seg inn til tema for hele Sommerfesten: Med Glede!

Fine konserter ga oss enda mer forundring over den gleden som var tema for Sommerfesten. Et par av konsertene foregikk i steingamle Værnes kirke – og Solveig Slettahjell fylte rommet med sin varme og stillhet. Og alle gikk ut av kirkerommet med en følelse av at sommernattas glede ville følge oss heim igjen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp