Gi en gave
Meny
Last ned

Områdestevne ved Glommas bredde

3. april: Områdestevne i Solør, Vinger og Odal. Startet i Strøm kirke ved Glommas bredd. Festgudstjeneste i fastetiden, med misjon i sentrum - Estland og Mali. Bønn for Ukraina . Pyntede og bunadskledde familier fulgte to barn til dåpen. Innimellom - bleieskift-arbeidende dåpsbarnforeldre, som tok en liten tur bakerst i kirken med den lille, og kom tilbake igjen. Hva passet vel bedre i Øystein Sunde sitt rike?
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Preken og misjonsinfo ved Stina Neergård. Nattverdfellesskap, og salmesang som hørtes! Kollekt til Strøm menighets Mali-avtale.
Stevnet, og festen, fortsatte på Skarnes menighetshus. Over 30 personer til ekte lapskaus, laget fra bunnen, dessert og kaffe laget og servert av driftige kvinner i Skarnes misjonsring.
Årsmøte etter oppskriften, ledet av Jostein Verpe, leder i områdeutvalget. Årsmeldinger og valg, uten heft. Ole Harald Neergård, leder i regionstyret, presenterte regionens årsmelding, og informerte om arbeidet i regionen, bl.a. fra åpningsfesten i NMS Lilleborg dagen før.
Pause, og durabelig kakebord og kaffe før misjonsfesten, der også flere kom til. Stina fortalte mer, og viste bilder fra Estland og Mali. Ikke så greit for misjonsarbeidet og de kristne i Mali for tiden. Vi fikk to omganger med nydelig sang av 12 år unge Mina. Flott og friskt innslag!
Jubilantene
Det er Frivillighetens år, og passende med en raus markering av jubilerende foreninger. Gransbråten og Tollefsbøl kvinneforening (Eidskog) 120 år. SMR Kongsvinger/Eidskog 30 år. Lunderseter og Hokkåsen misjonsgruppe 40 år i fjor siden sammenslåing, men begge er hver seg mye eldre. Hold Enda Fastere i N.Odal også 40 år i fjor. Utholdenhetsprisen gikk til Randi Midtsund i N.Odal, som har drevet barneforeningen Hold Fast siden 1971, i 50 år! Denne fylte 85 i desember. Alle fikk et kubbelys, til å ha med på møtene, med påtrykt et dikt, «Stønna», av Hans Ludvig Fredheim. Det var også takk, blomster og lys til flere medvirkende, og besøkende.
Misjonsgave, pluss øvrig overskudd ga 6.250,- til misjonen.
Godt valg
Ole Erik Lindalen ble gjenvalgt i områdeutvalget, og Brita Lill Olastuen nyvalgt. For øvrig sitter Kari Hov Brøderud, Morten Petrie-Grindvoll, Solveig Delviken, Thor Ringsbu og leder Jostein Verpe. Janne Sannesmoen gikk ut av områdeutvalget, og ble også takket med «Stønna»-lys. Ta vare på stønna (stunda) er et dikt fra en lokal poet fra Nord-Odal.

Og her kommer noen flere bilder fra årets områdestevne:

Stina Aanderaa Neergård lot oss få et utvidet innblikk i det krevende landet Mali i Afrika.

Ole Harald Neergård er relativt ny som leder i regionstyret (Øst).

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp