Gi en gave
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger Last ned

Nytt hovedkontor i gamle bygg

Hele hovedadministrasjonen i NMS er på flyttefot. To ærverdige bygg på Misjonsmarka gir nå rom for de ansatte.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi flytter inn i bygg med historie, sa generalsekretær Helge S. Gaard da han klippet snora som var hengt opp foran inngangsdøra til bygningen som kalles for Marie Føreides hus, der Misjonshøgskolen tidligere holdt til.

Helge S. Gaard utenfor Marie Føreides hus på Misjonsmarka i Stavanger.

Helge S. Gaard utenfor Marie Føreides hus på Misjonsmarka i Stavanger.

Da Helge S. Gaard skulle sitere et bibelord i anledning flyttingen, snudde han seg og leste fra en utskjæring av Markus 16:15 i mønet på trebygget: «Og han sagde til dem: Gaa er bort til all verden og prediker evangelium for all skapning».

– Det er dette som er oppdraget til NMS, helt uavhengig av hvor vi holder hus. Jesu ord gjelder til oss i Norge og til våre trossøsken andre steder på jorden, sa Gaard.

Utenfor det flotte trehuset er den engelske hagen gjenskapt. Midt foran huset står en byste av misjons- og haugianerhøvdingen John Haugvaldstad.

NMS-administrasjonen er nå lokalisert i Marie Føreides hus og Hans Rabeonys hus. Begge de to byggene, som er fra henholdsvis 1864 og 1914 er en midlertidig plassering, for planen er at NMS skal inn nybygget til VID vitenskapelige høgskole. Etter planen skal den endelige flyttingen skje i første halvdel av 2022.

I det som har vært hovedadministrasjonen til NMS har den britiske skolen (British International School of Stavanger) rykket inn. Noen kontorer er fortsatt ledige, men NMS Eiendommer håper at hele bygningsmassen snart kan være leid ut.

NMS Eiendommer A/S har store planer for utvikling av eiendommen som har gatenavn Misjonsmarka. I disse planene ligger undervisningsbygg, helserelatert virksomhet, leiligheter og parkanlegg.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp