Gi en gave
Meny
Foto: Med et smakfullt notehefte og egen CD presenterer Norlys Nilsen Grimsby sanger om det som skjer når himmel og jord møtes. Last ned

Notehefte og CD fra Norlys

Med 15 nyskrevne sanger presenterer Norlys Nilsen Grimsby sitt musikalske univers for publikum. Alle inntektene går direkte til NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg har lyst til å gjøre noe for NMS. Det er den organisasjonen jeg kan takke for at jeg fikk realisert mitt misjonærkall. NMS betyr mye for meg, men det viktige er at evangeliet blir formidlet ut over hele kloden gjennom NMS. Når jeg nå bor i Norge er dette min måte å bidra til misjonsarbeidet på, sier Norlys.

«Når man blir 66»

Egentlig er det ektemannen til Norlys, Per Grimsby, som har æren for at noteheftet og CDen «Himmel og jord møtes» ble en virkelighet. Da Norlys nærmet seg 66 år, nevnte han spøkefullt Wenche Myhre-sangen «Når man blir 66, så gjør man som man vil».

– Pers morsomme kommentar fikk meg til å tenke at jeg skulle sannelig vise sannheten i sangstrofen. Først sendte jeg inn et bidrag til Melodi Grand Prix, der det ikke uventet ble valgt bort før den store finalen. Men jeg kjente at jeg likte å skrive musikk. Dermed gikk jeg videre med dette prosjektet, sier Norlys, som mange i NMS kjenner fra hennes mangeårige misjonstjeneste i Thailand.

Innhold og økonomi

Når Norlys nå presenterer notheftet og CDen «Himmel og jord møtes» har hun en dobbel hensikt: Hun ønsker at salget skal gi et økonomisk bidrag til NMS. Men i tillegg er det også viktig for henne å få fram budskapet som sangene formidler.

– Jeg ønsker å få fram det trygge gudsbildet jeg selv bærer med meg. For meg gir dette gudsbildet trygghet både for livet her og for evigheten. I sangene prøver jeg å formidle denne tryggheten.

Ikke solospill

Selv om Norlys har båret de tyngste byrdene med utgivelsen, er dette langt fra noe soloprosjekt fra den nå 71 år gamle kvinnen.

– Jeg har møtt en utrolig velvilje i musikkmiljøet for å realisere tanken om en CD med sangene. Sangere, musikere og kulturfolk fra både Farsund og Lyngdal har bidratt til denne utgivelsen. Om jeg skal si det selv, synes jeg CDen er blitt veldig bra. Siden jeg ikke har bidratt, kan jeg trygt si det, smiler Norlys.

I tillegg til at hun har fått solid musikkfaglig hjelp til prosjektet, har hun også fått økonomisk bistand. Gjennom et samvirke av egne midler og tilskudd fra andre har alle utgiftene til prosjektet blitt dekket. Dermed går hver eneste av de 290 kronene som CDen og noteheftet samlet koster til NMS.

Barndomsvenninne

Men blant støttespillerne som Norlys nevner, står barndomsvenninnen Sidsel Tønnessen i en særstilling. Hun er også hobbyfotograf. Hennes bilder preger både CD-omslaget og noteheftet.

– Samarbeidet med Sidsel er veldig viktig for meg. Hennes bilder bidrar til å få fram det som dette prosjektet målsetting, at himmel og jord skal møtes.

– Til sist et spørsmål av ren nysgjerrighet. Hvorfor heter du Norlys?

– He, he, ja det er det nok mange som lurer på. Det henger sammen med at mine foreldre hadde emigrert til USA. Da jeg skulle døpes i Sjømannskirken i Brooklyn insisterte min far på at jeg skulle hete Norlys. Presten nektet først, for det navnet stod ikke i noen bøker over godkjente norske navn. Men siden min far sterkt understreket at familien nå hadde flyttet til USA, lot presten seg overtale. Så vidt jeg vet, er det ingen andre som heter Norlys, sier Norlys Nilsen Grimsby.

Nettbutikk

Opprinnelig var planen at de nye sangene, med tilhørende notehefte og CD skulle lanseres på to konserter i Lyngdal og Farsund i november. Men oppblomstringen av koronasmitten førte til at disse konsertene ble utsatt.

KLIKK HER: Noteheftet og CDen er tilgjengelig i nettbutikken til NMS. Inntektene går uavkortet til misjonsarbeid.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp