Gi en gave
Meny
Foto: Susann Heggland Last ned

NMSU satser på kirkemiddag

I disse dager lanserer NMSU den nye satsingen kirkemiddag, som er et årlig tiltak i trosopplæringen i Den norske kirke.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Håpet er at det skal bli like vanlig at førskolebarn blir invitert til kirkemiddag som at fireåringer får fireårsbok i kirka og at sjetteklassinger kommer på «Lys våken».

– Vi har gjort det enkelt for menigheter å invitere til middag med en samling for femåringer. De korte samlingene har et globalt perspektiv, og barna får med seg et delekort hjem, forteller prosjektleder Gunnhild Roaldsnes Bremer.

NMSU ønsker å nå bredt ut med sine konsepter og satser derfor på å være synlig på digitale flater med Instagram-kontoen @kirkemiddag, samt nettsiden kirkemiddag.no. På nettsiden finner du ressurser og praktiske tips for å komme i gang med kirkemiddag.

Mange menigheter har allerede et tilbud om middag før aktiviteter som barnekor og andre grupper. Er kirkemiddag annerledes enn en vanlig middag i kirken?

Kirkemiddag som et tiltak i trosopplæringen er et årlig arrangement, men kan inngå i rekken av middager som menigheten allerede har. Ressursene som er utarbeidet til kirkemiddag kan også brukes i de vanlige middagene som ikke har samlinger. Andre menigheter kan ha få barnefamilier som går regelmessig i kirken, men ønsker å invitere de som bor i nabolaget. Da er kirkemiddag en god start når femåringene, med de voksne hjemme, blir spesielt invitert.

NMSU prioriterer samarbeid med menigheter. Nye former for lokallag oppstår nå. Som en frivillig i en menighet på Sunnmøre sa:

– Å invitere til middag i kirken med familien er den nye måten å drive barneforening på.

Håpet er at den årlige kirkemiddagen vil føre til at flere satser på jevnlige middager i kirken. NMSU kan bidra med å være en samtalepartner for menighetsrådet, bli med på oppstartsmøter eller hjelpe til med den administrative biten når en gruppe melder seg inn som lokallag i NMSU.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp