Gi en gave
Meny
Foto: Even Ørjasæter Last ned

NMS Sommerfest & Generalforsamling avlyses

NMS avlyser den planlagte NMS Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund. Koronapandemien fører til at NMS ikke kan avholde sin storsamling.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Vedtaket om å avlyse den planlagte generalforsamlingen, som også involverer en stor sommerfest, ble fattet på et ekstraordinært landsstyremøte 17. mars.

– Det var ikke noe alternativ til å avlyse slik situasjonen er. Prognosene for virussmitten gjorde det helt umulig å fortsette planleggingen av arrangementet, sier Helge S. Gaard, som 1. april begynner som generalsekretær i NMS. Ved forrige generalforsamling ble han valgt til leder av landsstyret, men etter at han ble kandidat til generalsekretærstillingen fratrådte han dette vervet. Selv om han akkurat nå er uten formelle verv i organisasjonen, var han observatør under landsstyrets behandling av saken.

– Jeg hadde sett veldig fram til møtet med misjonsfolket. Som ny generalsekretær er det viktig for meg å ha tett kontakt med våre støttespillere. Når vi nå avlyser generalforsamlingen, mister jeg et møtepunkt som jeg hadde gledet meg til, sier han. – Jeg vil samtidig også takke alle de frivillige i Ålesund som har stått på i planleggingen av sommerens fest i Ålesund. Takk for kjempegod innsats og flott program.

Selv om Helge S. Gaard bruker uttrykket «avlyse» om vedtaket i landsstyret, snakker han også om at generalforsamlingen er utsatt. For landsstyret i NMS åpner for at den formelle generalforsamlingen, som skal velge ny landsstyreleder og nytt landsstyre, kan avholdes til høsten. Hvor og i hvilken form dette skal skje er det ikke tatt stilling til. Et alternativ er at generalforsamlingen avholdes digitalt, der delegatene stemmer elektronisk fra ulike steder i hele landet.

Det vil også bli vurdert om NMS neste sommer skal avholde en stor sommerfest som samler misjonsfolk.

Men selv om NMS Sommerfest & Generalforsamling og alle møter på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå avlyses, understreker den påtroppende generalsekretæren at misjonsarbeidet ikke stanser opp.

– Rundt om i hele verden har vi samarbeidskirker som blir støttet av NMS. De trenger fortsatt vår støtte. For at vi skal oppfylle våre forpliktelser overfor disse, er vi avhengig av at givere som gir sine gaver via bankkonto eller på vipps. Dessuten ber vi om at våre trofaste støttespillere husker NMS og vårt misjonsarbeid i bønn, sier Helge S. Gaard.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp