Gi en gave
Meny
Foto: Pixabay Last ned

NMS på Olavsfest 2019

Olavsfest 2019 våget å sette misjon på dagsordenen - og NMS stilte med dyktige og erfarne representanter for NMS sine tanker om misjon.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

NMS deltok på Olavsfest (tidligere: Olavsfestdagene) for første gang i år. Dette er en festival som begynte som en smal kirkemusikkfestival og som har utviklet seg til å bli en nasjonal kirke- og kulturfestival med omlag 200 store og små arrangementer; konserter, debatter, seminarer, gudstjenester, utstillinger, by- og pilegrimsvandringer og mye mer! Den norske kirke er samarbeidspartner og har eget program som er integrert i Olavsfest.

Terningkast seks

I år deltok NMS på ulikt vis. Militærkoret LOVA fra Madagaskar og SKRUK fra Sunnmøre hadde en flott konsert i Vår Frue kirke. Begeistring og ikke et tørt øye over det vi så og hørte! Konserten fikk terningkast seks av Adresseavisen! Eneste minus er at mange flere ville hatt billett! LOVA deltok også på pilegrimsvandringen fra Lian og til Nidarosdomen og på NMS sitt seminar i Sommerveita.

Stort engasjement

Under festivalen ble NMS sine lokaler i Sommerveita fylt med 80 misjonsvenner som kom for å høre bibeltale av misjonær Bjørg Sand, samt høre misjonær Marit Breen fortelle om arbeidet med kvinners rettigheter i Etiopia. Engasjementet var stort! I tillegg hadde NMS stand sentralt plassert på Vestfrontplassen. På stand møtte vi mange mennesker som både var kjent og ukjent for misjon.

Kristendommens vesen å dele evangeliet

Olavsfest skal ha stor takk for modig å sette misjon på dagsordenen. Dette er et tema og et anliggende som i mange sine ører klinger dårlig. Likevel våget Olavsfest  å spørre om «Er det greit å gjøre alle folkeslag til disipler?» Debatten på Vestfrontplassen ble overført i P2 og fikk frem at misjon er noe alle religioner gjør og at det er kristendommens vesen å dele evangeliet. Spørsmålet er bare hvordan det kan skje med respekt.

Misjon i vår tid

Misjonær Marit Breen deltok også i en panelsamtale som Den norske kirke arrangerte om hvordan tenke om misjon i vår tid. Breen har utdanning innen sosialantropologi og bistand og fikk frem at misjon handler om hele mennesket; å dele troen på Jesus, utrydde fattigdom og bekjempe urettferdighet. Ved å motarbeide omskjæring, seksuelt motivert vold og gi mulighet til sparing og mikrofinans, gir vi kvinner verdighet, fremtid og håp.

Stor takk

Olavsfest sin store visjon er å skape refleksjon og få oss til å tenke nye tanker. Det oppnådde man i år også. Takk for Olavsfest 2019!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp