Gi en gave
Meny

NMS Østfold samlet til ett rike

Last ned
Lørdag 30. mars hadde NMS Østfold Øst og Østfold Vest felles områdemøte for tredje år på rad. Møtet ble holdt på Bjørnstad Bedehus og samlet nesten 100 deltakere fra hele fylket. Møtet vedtok enstemmig at fra nå av skal det ikke bare være felles områdemøte, men også felles områdeutvalg. Østfold skal igjen samles til ett NMS-rike!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Tiden moden
Fram til år 2000 var Østfold én krets i NMS. Da ble Region Oslo/Borg dannet, og Østfold ble samtidig delt inn i to områder. Dette har vært en ordning som har fungert tilfredsstillende i disse snart 20 årene. Men de siste tre årene har det altså vært avholdt felles områdemøte, og de to områdeutvalgene har drøftet sammenslåing ved flere anledninger. Det er framkommet gode argumenter både for og mot, men nå ønsket begge områdeutvalgene at saken skulle legges fram og avgjøres av områdemøtet. Alle som hadde ordet i saken gikk inn for sammenslåing, og det ble enstemmig vedtatt.

Stort område
Geografisk er ikke Østfold så stort område sammenlignet med andre steder i Norge. Men det blir «stort» på den måten at det er 75 foreninger, 18 menighetsavtaler og nesten 3,5 millioner kroner i gaveinntekter per år (2018). Det nye områdeutvalget blir utvidet med to personer – til åtte. De som sitter i det nye områdeutvalget er Jan Mathisen (Hobøl), Ragnar Ruden (Spydeberg), Bjørn Olav Andersen (Borge), Reidun Ringstad (Glemmen), Knut Lande (Sarpsborg), Elisabeth Krusinski (Askim), Bodil Buer (Aremark) og Hilde Solberg (Hærland). Varamenn valgt på områdemøtet: Bjørn Sverre Kolshus (Borge) og Elisabeth Tveten (Trøgstad). Med andre ord er medlemmene godt geografisk fordelt!

Lær meg å kjenne dine veie
På områdemøtet var det Bent Reidar Eriksen som talte over NMS’ årstema. Han sa bl.a. at Guds veier alltid tar utgangspunkt der vi er NÅ. I innlegget fra Stenbekk Misjonssenter siterte Toril Slettevold Heie Maria Robinson som har sagt: «Ingen kan gå tilbake å lage en ny begynnelse, men alle kan begynne i dag å lage en ny slutt!» Det var i grunnen den inspirerende gjennomgangstonen på årets områdemøte i Østfold!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp