Gi en gave
Meny

NMS OG OLAVSFEST 2019

Under årets Olavsfest vil NMS være godt synlige. Vi vil ha eget arrangement, ha stand, delta på seminar og det gassiske militærkoret LOVA vil delta ved flere anledninger. Årets hovedtema for Olavsfest er "Forvandling". I artikkelen kan dere lese mer om alt vi skal delta med.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

MISJON SOM FORVANDLER!

Den 30.07. kl .10-12 inviterer vi til «Misjons som forvandler». Sted: Sommerveita 4.

Et møte med misjonærene Marit Breen og Bjørg Sand, samt generalsekretær Jeffrey Huseby.

Det blir lunsj kl. 12. Kr 100,- per pers.

 

KONSERT MED SKRUK OG LOVA

Fra Olavsfestprogrammet:

Forvandling er å komme hjem, mener Madagaskars militærkor LOVA og norske SKRUK. Under Olavsfest møtes de i Vår Frue kirke.

Koret LOVA er fra Madagaskars vestkyst og ble stiftet av Jean Maksera Revoma for over 20 år siden. Koret består av fjorten menn og to kvinner. Formålet for koret er å «høyne moralen i det gassiske forsvaret» og «å forkynne evangeliet ved hjelp av sang». Lova synger med en helt særegen kraft og rytme. Klangen er massiv, og sangen drives frem i et rytmisk driv akkompagnert av sprudlende humør, dans og trampende militærstøvler. Repertoaret består av tradisjonell kystgassisk vokalmusikk med kristne tekster.

Konserten med SKRUK og LOVA dreier seg både tekstmessig og musikalsk om hvordan kirkens budskap kan forvandle oss og sende oss tilbake til det egentlige og opprinnelige. Målsettingen er at konserten ved bruk av forskjellige stilarter, nytt og gammelt, norsk og gassisk, skal føre til forvandling – en forvandling gjennom møtet med andre mennesker.

SKRUK, Sunnmøre Kristelige Ungdomskor, har siden starten i 1973 vært under ledelse av dirigent Per Oddvar Hildre. Koret teller i dag 50 medlemmer, og selv om snittalderen ikke lenger tilsvarer et typisk ungdomskor, holder musikken og samholdet liv i den ungdommelige gløden hos koristene. Basert på kristne verdier ønsker koret å formidle et budskap om fred og nestekjærlighet, og de legger vekt på å bygge bro mellom mennesker på tvers av religiøse, kulturelle og musikalske ulikheter.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) har gjennom lang tid samarbeidet med LOVA, både på Madagaskar og i Norge. LOVA har vært i Norge flere ganger gjennom forskjellige prosjekter. I 2014 fylte koret sammen med SKRUK Oslo domkirke to ganger. Det er NMS som inviterer og koordinerer dette samarbeidsprosjektet.

Med utgangspunkt i SKRUK og LOVAs repertoar, har Anders Rønningen komponert og arrangert musikk. Jan Terje Christoffersen har bidratt med tekster.

Korene ønsker ikke å gi en banal tolkning av musikkartene ved å blande og komponere musikalske tema i forskjellige kulturelle stilarter. I stedet ønsker de å bruke musikalske og evangeliske uttrykk som speiler forvandlingen som skjer når mennesker med ulik bakgrunn møtes.

De tror at dette kan gi en opplevelse av å komme hjem. Mennesker møter hverandre med et åpent sinn og deler sine erfaringer og sine tro. Det rommer en invitasjon også til publikum. Vi møtes og blir forvandlet. Vi er litt annerledes når vi kommer hjem til vårt eget, og vårt eget er forvandlet gjennom møte med den andre.

Billetter fås kjøpt her: https://www.ticketmaster.no/event/610597

 

MISJON – UTGÅTT PÅ DATO?

Den norske kirke arrangerer en rekke seminarer under Olavsfest. Alle finner sted på Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek.

NMS deltar på dette seminaret:

Hva er misjon anno 2019? Hvordan bidrar dagens misjon til å forvandle enkeltmennesker og forandre samfunn? Generalsekretær i Kirkenes Verdensråd Olav Fykse Tveit, misjonær Marit Breen fra NMS sokneprest på Røros Harald Hauge, koret LOVA fra Madagaskar m. fl.

Onsdag 31.07 kl. 11:00-12:00. Arrangementet er gratis. Velkommen!

 

NMS PÅ OLAVSMARKED

Fra da Nidaros ble et pilegrimsmål, har det vært marked rundt Nidarosdomen. Olavsfest tar vare på denne tradisjonen og skal under festivalen fylle området rundt Nidarosdomen med salgsboder, kultur og opplevelser. NMS skal være en del av dette markedet, og dere vil som kommer til Trondheim disse dagene, vil finne oss på stand der.

Velkommen til Olavsmarked, hver dag under Olavsfest.

NMS-logo

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp