Gi en gave
Meny
Foto: Eivind Hauglid Last ned

NMS jubler over «gullsignering»

NMS har ansatt Haakon Kessel som leder for sitt globale arbeid. Det er stor glede over ansettelsen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– At han tar imot tilbudet om stillingen som leder for NMS Global er for oss omtrent like viktig for oss som om Viking hadde signert Lionel Messi, humrer generalsekretær Helge S. Gaard i NMS. Han forteller at det var flere svært gode søkere til stillingen, men at Haakon Kessel skilte seg ut.

Kinderegg-ansettelse

Helge Gaard understreker at stillingen som leder for NMS Global er en av de aller viktigste stillingene i organisasjonen. Det siste året har Anne Karin Kristensen vikariert i stillingen. Nå er Gaard glad for at man har fått på plass en permanent løsning.

Haakon Kessel er for tiden sokneprest i Ræge menighet. Tidligere har han vært lærer i den videregående skolen, misjonær i Japan og ansatt på hovedkontoret til NMS.

– Når vi har fått ja fra Haakon til denne stillingen, har vi fått en person som har alle de kvalitetene vi ser etter, sier Gaard, som bruker reklamen for Kinderegg for å beskrive den nye global-lederen:

– Haakon har misjonærerfaring, han kjenner NMS i Norge fra innsiden og han er en svært populær prest i Den norske kirke. Altså tre i en, smiler Gaard.

Bispekandidat

Haakon Kessel er ansatt som ny leder i NMS Global.

Da Stavanger bispedømme i 2019 skulle ha ny biskop, var Haakon Kessel en av kandidatene. I den kirkelige avstemningen fikk han så stor oppslutning at han kom helt til finalerunden.

– NMS legger selvsagt ikke vekt på hvem som har stor oppslutning i en slik avstemning, men det er i alle fall klart at Kessel har stor tillit i Den norske kirke.

– Du er selv mann og 61 år. Den nye lederen for NMS Global er en mann på 59 år. Betyr det at NMS er en organisasjon som skal styres av godt voksne menn?

– Vi har hatt et sterkt ønske om å ansette en kvinne i stillingen som leder for NMS Global. Men da vi fikk mulighet til å ansette Haakon i denne stillingen, mente vi det ville være det beste. Det er mange andre sentrale lederstillinger i NMS. I tiden framover vil vi være opptatt av å få inn flere kvinner i ledende stillinger, sier generalsekretær Helge S. Gaard i NMS.

Lang NMS-erfaring

Når Haakon Kessel skal forklare hvorfor han forlater en sikker prestestilling for å bli leder av NMS Global, snakker han blant annet om sin lange historie i organisasjonen.

– For meg representerer NMS ikke bare en organisasjon, men også en bevegelse av engasjerte mennesker som gjør en viktig og meningsfull innsats mange steder i verden. De siste årene har jeg vært menighetsprest, men de fleste årene har jeg jobbet i en NMS-sammenheng. Det er et privilegium å få mulighet til å kombinere erfaringen fra en norsk menighet i en stilling der jeg kan være med på å forme den globale virksomheten til NMS.

– Hva bør NMS satse på i sitt globale arbeid i framtiden?

– Misjonsarbeidet lever alltid i spenning mellom forankring og forandring. NMS må være gjenkjennelig i forankringen i budskapet og tilhørigheten til kirken. Kirke og misjon er to sider av samme sak. Samtidig krever nye tider også nye tanker, det ser vi ikke minst i disse koronatider. Her ser vi at kirken over hele verden er i samme båt. De gir hverandre impulser og deler nyttige erfaringer. Jeg vil også trekke fram et slagord som NMS hadde for en del år siden: «Videre med det viktigste». Dette er en tankegang som ikke går av moten. Det må være styrende for hva NMS skal bidra med i det mangfoldige vi er med på, sier Haakon Kessel.

Den nye lederen i NMS Global tiltrer stillingen 1. januar 2021.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp