Gi en gave
Meny
Foto: Kristian Mjølsneset Last ned

NMS avlyser generalforsamlingen

Først utsatte NMS generalforsamlingen fra 2020 til 2021. Nå har organisasjonen avlyst den fysiske storsamlingen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Usikkerheten knyttet til koronasituasjonen og behovet for å gjennomføre et skikkelig planleggingsarbeid førte til at landsstyret har tatt denne beslutningen, sier Helge S. Gaard, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS).

Ålesund

Opprinnelig var generalforsamlingen planlagt i Ålesund i juli i år. Men etter at koronapandemien førte til en omfattende nedstengning av Norge, valgte NMS å utsette arrangementet til 2021. Men siden signalene for 2021 er så usikre, valgte landsstyret på sitt siste møte å avlyse den fysiske samlingen. Neste generalforsamling i Norges eldste misjonsorganisasjon blir dermed i Stjørdal i 2023.

Men selv om det ikke har vært mulig å avvikle en fysisk generalforsamling i år, har NMS klart å gjennomføre de valgene som organisasjonens grunnregler krever. I september meldte mer enn 300 delegater seg på et digitalt valg. På den måten ble det valgt nytt landsstyre og ny landstyreleder. Bjørg Tysdal Moe er tidenes første NMS-leder som er valgt på et digitalt valg.

Omstilling

– Selv om NMS er en gammel organisasjon som på folkemunne gjerne kalles for «gamlemisjonen», har vi vist at vi er i stand til å tilpasse oss endrede forhold. Selv om vi selvsagt skulle hatt flere som meldte seg på som delegater til det digitale valget, synes jeg det er sterkt at mer enn 300 delegater ble med, sier Gaard.

Regionale samlinger?

Landsstyrets vedtak om å avlyse den fysiske generalforsamlingen er endelig, men det er åpnet for at det kan blir avviklet regionale samlinger i siste halvdel av september neste år. Det er et ønske at disse samlingene også skal gjennomføre noe saksbehandling.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp