Gi en gave
Meny
Foto: Ole Syltebø Last ned

Misjonshelg med glød!

Misjonsforeningene tilknyttet NMS i Molde var glad for å kunne arrangere misjonshelg 7. – 8. november med godt ivaretatt smittevern. Engasjert taler var Ole-Jacob Grønvold, misjonær i Hong Kong og Kina i 23 år.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Misjonshelgen arrangeres i samarbeid med Bolsøy menighet og dette året var det misjonsfest lørdag ettermiddag på Røbekk kirkesenter og misjonsgudstjeneste søndag i Røbekk kirke. Grønvold tok lørdag utgangspunkt i misjonsbefalingen og poengterte at mange ikke har fått med seg at misjonsoppdraget gjelder oss alle. Den glemte delen av misjonsoppdraget er at vi alle som er kristne skal være disipler, etterfølgere av ham. Dette er viktig også for å nå NMS sin hovedvisjon om en levende kirke over hele jorden.

Grønvold har hatt et spennende liv som misjonær og han er nå pendlermisjonær med prosjektansvar for flere prosjekt i Østen. Han fortalte fra arbeidet i Hong Kong, der menigheten forsøker å gjøre alle til disipler.

Vi ønsket at folk skulle gjøre mer som medvandrer, lede andre inn i kristen tro. Mange trenger medvandrere gjennom livet, noen å gå sammen med. Våre medvandrere skal hjelpe oss å se bjelken i vårt eget øye. Alle i menigheten ble medvandrere, og det forandret menigheten. Folk ble mer glad over å treffe hverandre. Det nære kjærlighetsforholdet til andre mennesker gjør livet verd å leve. Det er lettere å nå andre med evangeliet hvis vi gjør det sammen med noen andre. Medvandrerforholdet førte til vekst i menigheten. Utfordringen til oss er å finne en kristen medvandrer og sette oss som mål å bringe en annen person inn i kirken til kristen tro!

NMS har arbeidet i Kina fra 1902, og arbeider i dag sammen med partnerorganisasjoner. Kirkebyggende arbeid har ført til vekkelser i Kina, der det i dag er en enorm mangel på ledere og prester. NMs kan bidra med organisasjonskunnskap. Diakoni er kirkens kroppsspråk, og det blir arbeidet med opplæring av menighetene i diakonalt arbeid. Menighetsutviklingsprosjekt i Øst-Asia gjennomføres i samarbeid mellom kirkene på Taiwan, i Thailand og NMS.

Under misjonsgudstjenesten søndag deltok 20 tårnagenter med flaggborg, og flaggene fra NMS sine misjonsland satte farge på kirken. Ole-Jacob Grønvold talte over søndagens tekst og deltok med misjonsinformasjon fra arbeidet i Østen. Både misjonsfesten og gudstjenesten ble avviklet med fullsatte lokaler innenfor smittevernreglene.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp