Meny

Misjonsaktivist på nett

Foto: Foto Åslaug Ihle Thingnæs Last ned
86-årig Facebook-administrator og misjonsentusiast kjører gjerne 25 mil for å delta på områdemøte i NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg stod opp tidlig og hadde et godt stopp underveis, forteller Anny Gerd Marki smilende. Hun var en av deltakerne på områdestevnet i Karasjok første helgen i juni. Å kjøre 25 mil for å møte andre NMS-folk i Finnmark er ingen sak for henne.

Siden Vadsø har misjonsavtale med NMS om Thailand, så er Anny Gerd særlig opptatt av arbeidet der. Og hun gjør sitt til at informasjonen spres. Hun administrerer egen Facebook-side for menighetens prosjekt; og hun legger ut nyheter på menighetens nettside. Deltagerne på områdemøtet lot seg imponere over at den rykende ferske filmen fra jordbruksprosjektet i Thailand allerede var på plass på Vadsø menighet sine sider.

Anny Gerd er den eldste deltakeren på årets samling, men alt tyder på at hun er den mest aktive på sosiale medier, og det er ikke for å profilere seg selv, men misjon, – Kanskje du skal holde kurs for oss andre neste gang vi møtes, fikk hun høre.

– Jeg synes det er viktig at utfordringen til misjon blir gitt videre til kommende generasjoner, så jeg ble invitert til å være med trosopplæreren i konfirmantundervisningen. De kan jo velge forskjellige grupper å være med i, og en av de bør jo være misjon! Og der var jeg med og underviste om misjon og arbeidet i Thailand!

Hun er jammen ingen tradisjonell barne- og ungdomsarbeider, men en pensjonert sykepleier på 86 år! Anny Gerd Marki bor i Vadsø, men dialekten avslører at hun er sørlending selv om hun har bodd i Finnmark i over 50 år.

– Jeg er oppvokst med misjon på Finsland der jeg kommer fra, så det var naturlig for meg å bli med i foreningen i Vadsø da jeg kom dit.

Og hun har ikke gått lei, snarere tvert imot. Ingen tvil om at hun brenner for at evangeliet skal videre ut. Vi som var sammen med henne i Karasjok denne lørdagen ble både inspirert og imponert.

Vi sier med Halfdan Sivertsen: Førr ei dame!!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp