Gi en gave
Meny
Last ned

Russen på Framnes har misjonsaksjon sammen med NMS

Tredjeklassingene Håvard Lade og Emma Krisin Gunvordal fra Framnes videregående skole er på vei til Thailand.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I år skal russen på Framnes ha misjonsaksjon sammen med NMS. Sammen med internatleder Inger Sofie Moldsvor reiser Håvard og Emma til Thailand for å bli kjent med misjon og kirke i Thailand generelt og kampen mot menneskehandel spesielt.

Barn i Thailand er ekstra utsatt

Over 40 millioner mennesker i verden lever under ulike former for moderne slaveri. Thailand er et av landene der menneskehandel er et stort problem. For eksempel regner man med at mer enn 60 000 barn er en del av sex-industrien i Thailand. Kirken i Thailand har tatt opp kampen mot dette problemet og har ulike former for diakonalt arbeid som forebygger at menneskehandel. For barn er ikke til salgs!

Ønsker å løfte blikket

Nå er Håvard og Emma Kristin spente på hva som vil møte dem i Bangkok.

– Det blir fint å få se hva pengene går til, sier Emma Kristin.

– Jeg gleder meg til å se arbeidet som vi støtter gjennom misjonsprosjektet vårt, sier Håvard. – Og så er jeg spent på hva slags inntrykk vi vil få, og hvordan det vil bli å se på nært hold hvor vanskelig folk har det og hvor grusomt livet kan være.

Håvard forteller at han har engasjert seg i årets misjonsaksjon på Framnes fordi han ønsker å gi tilbake. – Jeg vil gi tilbake tid, energi og ressurser som jeg har fått som norsk gutt, som elev på Framnes og som kristen, forklarer han. – Jeg ønsker å bruke det siste ået på Framnes til å løfte blikket.

Russetid med verdi for andre

Emma Kristin mener det er viktig å vise at unge kan ha fokus på andre enn seg selv. – Jeg synes det er kjekt å vise fram at vi på Framnes har en russetid med verdi for andre, sier hun.

Misjonsaksjonen er en sentral del av skoleåret for hele Framnes. Den samler skolen rundt noe meningsfullt.

– Aksjonen retter fokuset til skolen mot noe større. I år mot Thailand og behovene der. Det gir oss bedre fellesskap på skolen, større medmenneskelighet, mer gavmildhet, sunnere perspektiv på liv og mennesker, gode opplevelser og leder oss mot mer ydmyke liv. Det gir året mer mening og setter spor i livene til alle som går på skolen, forklarer Håvard.

– Det handler om at vi kan gjøre en forskjell, sier Emma Kristin.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp