Gi en gave
Meny
Foto: Martin Eikeland. Per Winsnes (t.v.) var en av de frivillige hotellarbeiderne på Mjuklia sommerhotell. Her tar han imot nye gjester i resepsjonen. Last ned

Leirstedet ble sommerhotell

Hvordan bruke tomme leirstedsenger i sommersesongen? På Mjuklia ble svaret at leirstedet ble omgjort til sommerhotell.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Det er lite aktivitet på Mjuklia i sommermånedene. Vi ønsker jo at stedet skal brukes hele året. Derfor passer det godt å bruke leirstedet som hotell i de ledige ukene, sier Jostein Landrø, som framfor noen andre har vært knyttet til NMS-leirstedet i Rennebu i Trøndelag.

Booking.com

Mjuklia-entusiastene forsøkte seg med sommerhotelldrift første gang i 2018. Men da var det få som valgte å overnatte der.

– Markedsføring er nøkkelen til suksess. Foran sommeren 2019 fikk vi avtale med hotellbookingstedet booking.com. Det sikret suksess, sier Landrø, som forteller at det i løpet av sommersesongen ble omsatt for drøyt 120.000 kroner.

Selv etter at booking.com har fått sin andel, sitter Mjuklia igjen med et solid overskudd.

– Pengene vi tjener på hotelldriften er viktige for driften av leirstedet gjennom hele året.

Frivillige

Jostein Landrø forteller at hotelldriften på NMS-leirstedet baserer seg på frivillige medarbeidere.

– Det er folk som jobber gratis på sommerhotellet som gir oss et så godt økonomisk resultat. Vi satser på hotelldrift neste sommer også, men da vil vi gjerne ha flere frivillige som kan betjene resepsjonen, lage frokost og re opp hotellsengene, sier han.

Metallica

Selv om det var godt med folk på Mjuklia gjennom store deler av sommeren, skiller 14. juli seg ut. Da holdt rockebandet Metallica konsert i Granåsen i Trondheim. Ryktet om at man kunne få dobbeltrom med frokost til 990 kroner på Mjuklia spredde seg blant rockefolket, som sørget for at det var fullt belegg i de 30 dobbeltrommene.

Du finner informasjon om Mjuklia flere steder:

Mjuklia gjestegård

Booking.com

Mjuklia på Facebook

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp