Gi en gave
Meny
Last ned

Bjørn Bues minneforelesning 24. oktober 2024 med Maria Amelie

Få med deg tech-gründer Maria Amelie som kommer til Bjørn Bues minneforelesning 24. oktober på VID i Stavanger for å snakke om "kunstig intelligens og ekte menneskerettigheter".
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Kunstig intelligens er blitt en del av hverdagen vår. Den kan gi oss sikrere helsetjenester, men kan også gi oss en mer usikker verden.

Kunstig intelligens samler, oppsummerer og sprer informasjon uten at noen fullt ut forstår prosessene som ligger bak. Når feilinformasjon og falske nyheter blir spredd, svekkes tilliten i samfunnet.

Samtidig blir vi mer avhengige av de nye KI-assistentene og deler stadig mer personlig informasjon med dem. Hva skjer hvis vi stoler mer på kunstig intelligens enn på hverandre? Og hva skjer hvis vi ikke kan stole på noen?

Når maskiner kan tenke, reises spørsmålet om hva som gjør mennesker til mennesker. Hvilke rettigheter har vi i møte med maskiner; og hvilke rettigheter har de tenkende maskinene? Mange menneskerettigheter blir utfordret, blant annet ytringsfrihet, religionsfrihet og retten til privatliv.

VID markerer FN-dagen med Bjørn Bues minneforelesning om menneskerettigheter

Etter forelesningen blir det panelsamtale med Maria Amelia og VID-forskere.

Torsdag 24. oktober kl. 16.30 til 17.30.

Aulaen, VID Campus Stavanger, Misjonsmarka 12.

Det blir enkel servering etter forelesningen.

 

Maria Amelie er administrerende direktør og medgrunnlegger av Factiverse AI, en startup som hjelper media og finans med å avdekke feilinformasjon. Tidligere har hun skrevet fem sakprosabøker om migrasjon, ytringsfrihet og entreprenørskap. Hun er også styreleder i Startup Migrants, som siden 2020 har oppdaget over 1600 flerkulturelle gründertalenter. I 2024 ble hun kåret til en av Norges 50 viktigste tech-kvinner av Abelia og Oda-nettverket.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp