Gi en gave
Meny
Last ned

Julegaver med mening

Visste du at en handel i NMS sin nettbutikk gir middag på bordet og skolegang til barna i flere familier på Madagaskar og i Mali?
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I nettbutikken finner du flotte julegaver, årets adventskalender og aktuelle produkter vi har utarbeidet for hjem og kirke.

Her finner du NMS sin nettbutikk.

Årets flotteste vare i nettbutikken er nok kunstverket «Håp» av Håkon Bleken, malt på fotografier tatt av den kjente gassiske fotografen Pierrot Men. Men det er også mange andre varer i nettbutikken. Også i år vil vi ha adventskalendere med sjokolade til salgs. Kalenderen gir gode inntekter til arbeidet vårt og er en super hilsen til både fadderbarn, barnebarn og egne barn, eller kanskje til deg selv?

 

Et annet flott produkt er en serie med 365 samtalekort/aktivitetskort for familier og barnegrupper. Kortene handler om å dele tro, tid, ting og talent, kort sagt om å engasjere seg for misjon i hverdagen. Kanskje du kjenner en barnefamilie eller en barnegruppe som vil ha glede av disse kortene?

Snart kommer også en tilsvarende serie med kort som kan brukes i foreninger og smågrupper med voksne.

Korona-pandemien stopper varer

Varene vi har til salgs fra våre samarbeidsland har vist seg å være populære. For tiden har vi varer fra Thailand, Mali og Madagaskar. Vi skulle gjerne solgt varer fra flere land. Utfordringen er at det er ganske mye jobb med å få slike varer til Norge på korrekt måte. I år gjør korona-pandemien det ekstra utfordrende. Derfor vet vi faktisk ikke helt når vi får inn alle varene som er bestilt. Men vi legger ut nye varer fortløpende, slik at nettbutikken alltid er oppdatert.

Gir penger til mat, medisiner og skole

Til tross for at det ikke alltid er like lett å få tak i varene vi selger fra samarbeidslandene våre, er vi både stolte og glade for å kunne tilby dem. Det er nemlig ekstra meningsfylt å ha slike varer i nettbutikken. For produsentene våre er bestillingene våre bokstavelig talt gull verdt. At NMS er gode kunder som også kjøper varer når korona-pandemien rammer gjør en stor forskjell. Det betyr penger til mat, medisiner og skole.

Hvem lager varene du finner i nettbutikken?

Her er en oversikt over produsentene vi har kjøpt varer fra i 2020:

MADAGASKAR:

Gjennom importørene Manova Invest kjøper vi trefigurer fra Madagaskar; barn i Guds hånd og julekrybber. Manova Invest eies og drives av Per Ørjan Aaslid og Svein Reidar Kjosavik, som begge gjør jobben ulønnet. De samarbeider med ulike bedrifter på Madagaskar og importerer varer til Norge.

Trefigurene i nettbutikken er laget av en treskjærer som heter Mr. Jeannot og hans familie i byen Antsirabe. Treskjæring er en gammel tradisjon i den lokale folkegruppen Zafimaniry. I 2003 ble Zafimaniry-kunsten skrevet på Unescos liste over bevaringsverdig kulturarv. Treskjærerne er nå hardt rammet av korona-pandemien. Når det ikke kommer turister til Madagaskar er bestillingene fra Norge så å si den eneste inntekten de har.

THAILAND:

Varene fra Thailand kommer fra Nådehjemmet. Jentene som bor på Nådehjemmet har til felles at de er blitt gravide og er i en vanskelig livssituasjon. Noen oppdaget at mannen de var sammen med allerede hadde en kone fra før. Noen tør ikke fortelle familien sin at de er gravide. Kanskje de allerede har et barn fra før som besteforeldrene må passe? Da er det vanskelig å skulle komme hjem med enda et barn som trenger omsorg. Nå i høst er det blant annet to jenter på Nådehjemmet som bare er 14 år.

For jentene på Nådehjemmet er det verdifull arbeidstrening at de kan jobbe med ulike håndarbeid. De får også mulighet til å tjene litt penger, siden de får betalt for dette arbeidet.

Fra Thailand har eller får vi i år disse varene: såper, perleengler, kort og vennskapsarmbånd.

MALI:

I Mali kjøper vi varer fra tekstilkunstneren Elie Dolo og treskjæreren Pascal Moukoru. Elie Dolo har solgt varer til NMS-julemesser i mange år. Han lager blant annet adventsløpere og juleløpere. Han sysselsetter vanligvis 11 personer i bedriften sin, men markedet for tekstilvarer har vært dårlig i mange år, også på grunn av den politiske krisen i landet. Bestillingene fra NMS er derfor ekstra verdifulle. Det gir ham mulighet til å betale ut lønn og kjøpe litt nye råvarer slik at arbeidet ikke stopper helt opp. Nettbutikken er for tiden dessverre tom for adventsløpere og juleløpere.

Pascal Moukoro har solgt trevarer til norske misjonærer siden 1989, men vi bestilte varer til nettbutikken vår først i 2020. Da bestilte vi de flotte figurene han lager fra påskeevangeliet. Pandemi og urolige tider i Mali har gjort at vi per nå ikke har fått alle varene inn i nettbutikken. Krisene i Mali de siste årene har gjort at Pascal har måttet skjære ned antall ansatte fra 10 til 5. Derfor er han veldig glad for at han fortsetter å ha trofaste kunder i Norge.

 

Her finner du nettbutikken vår: kirkebutikken.no

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp