Gi en gave
Meny
Last ned

Juleevangeliets viktigste statist, Josef fra Betlehem, får en sentral rolle i årets julehefte som er ute nå

− Josef er blitt omtalt som juleevangeliets viktigste statist, begynner Martin Eikeland, hjernen bak juleheftet som NMS og Bibelselskapet gir ut tredje året på rad.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

− Mannen i skyggen bak Maria og Jesus forteller oss en viktig historie og har en helt sentral posisjon. Det ønsker vi å formidle i årets julehefte via flere dyktige og spennende skribenter.

Lære av Josef 
Navn som Ole Paus, Ola Bremnes, Jon Fosse og Ulla Svalheim bidrar i årets julehefte, I de dager.

Kjøp årets julehefte «I de dager» her!

− Det er svært gode tekster som inviterer til refleksjon og ettertanke. Det hele er nydelig illustrert av Mirjam Raen Thomassen, fortsetter Eikeland.
Flere av tekstene handler om Josef.
− I kunsten er han ofte plassert litt på siden. Likevel hadde han en viktig rolle som far og ektemann, påpeker Eikeland.
− Kanskje slet han med å forstå hvordan ting hang sammen og hvorfor akkurat han var dradd inn i alt dette, sier Eikeland som tror vi alle kan kjenne oss litt igjen i Josefs tvil på seg selv og Gud av og til.
− På tross av tvil, skam og uro ble han værende hos Jesus. I juleheftet trer statisten fram og viser oss hva det vil si å tro.

700 000 kroner til NMS
Heftet kan blant annet kjøpes på kirkebutikken.no og hos flere bokhandlere.
− Opplaget er på 10 000. Det vil gi omtrent 700 000 kroner til NMS, tror Eikeland.
Selv om «mannen i gata» er målgruppa, satses det litt ekstra på NMS-foreninger, julemesser, MT- og regionbladlesere, kirkelige fellesråd og bispedømmeråd.
− Men dette er ikke et internt julehefte for NMS. Dette er for alle, presiserer han.

Spennende skribenter   
«Det står om ham i Bibelen, ikke mye riktignok, svært lite faktisk, bare noen linjer i Matteus’ og Lukas’ evangelier, men både Matteus og Lukas er enige om at Josef var en kjernekar», skriver Ole Paus i årets julehefte.
− Paus’ fortelling om Josef er en viktig del av heftet, sier Eikeland.
Både han, tidligere Aftenbladet-redaktør Tarald Aano og forfatter og professor Fartein Valen-Sendstad har Josef som tema.
− Men det er selvsagt flere andre tema enn Josef i heftet. Heidi Hjorteland Wigestrand har intervjuet Palle Ydstebø, oberstløytnant og Ukraina-ekspert, sammen med kona Hilde Masvie. Satou Marthe, sentral i kvinnebevegelsen har skildret julen i Kamerun, trekker han fram.

Tarald Aano er gjesteredaktør for heftet som har en frivillig redaksjon der Åslaug Ihle Thingnæs, Eivind Hauglid, Henrik Grydeland og Miriam Raen Thomassen er med. NMS har nå inngått avtale med Bibelselskapet om å gi ut jul- og påskehefte i fem år framover.

Kjøp årets julehefte «I de dager» her!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp