Gi en gave
Meny
Last ned

Ingen julemesse på Røa, men Mustamäe-penger likevel!

Ingen vanlig julemesse i Røa menighet (Oslo) i år. Men frivillige Marianne Alpers Olsen forteller at de likevel skal skaffe til veie et pengebeløp som de i år vil gi til den nye menigheten i Mustamäe i Tallinn. Her gjengir vi et intervju med Tiina Klement, klippet fra menighetsbladet "Tett på" for Røa menighet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

På bildet ser vi Tiina Klement – her utenfor den nye kirken i Mustamäe. Hun er den som har ansvar for å holde menigheten i gang, og i tillegg sørge for at det er en brukbar økonomi.

– Vi er veldig glade for at Røa er vår vennskapsmenighet, og at vi helt konkret får økonomisk støtte fra folket der. Utvendig ser kirken ganske ferdig ut, bortsett fra en kirkeklokke som mangler. (Foto: Marit Mjølsneset)

– Vi håper vi kan komme så langt at vi kan innvie kirken vår neste sommer, sier Tiina Klement, på mail fra Tallinn. – Vi mangler stadig penger, men gleder oss til at resten av arbeidene kan komme på plass.

Tiina er som en krumtapp i denne ny-etablerte menigheten i Tallinn. Hun støtter lederne, assisterer ved gudstjenester, og hun preker annenhver søndag.

– Inntil videre har vi tatt i bruk ett rom i kirken, med plass for rundt 40. Dette rommet har vi, siden september i fjor,  gjort klart for alt menighetsarbeid. Mens kirken ennå er uferdig har vi ikke brukstillatelse, og ikke fått lov til å invitere folk utenfra. Vi har måttet jobbe i smågrupper, for ikke å vekke veldig mye oppmerksomhet. Det har vært utfordrende, men har gått greit.

Tiina, som vet godt at Røa-folket ønsker å støtte barne- og ungdomsarbeidet, forteller at de har søndagsskole, som de kaller for ”Barnas kirke”. De har jenteklubb for tenåringer og babysang. Det inviteres også til lunsj med bibel og bønn, bibeltime (for et mer høyt nivå); Taize-bønn, familie-gudstjenester, eldretreff.

– Vi startet opp et misjonskor nå i september, og snart håper vi også å få kommet i gang med ungdomskonfirmasjon, og en damegruppe. I tillegg gir vi ut menighetens avis hver måned, for å holde medlemmer og venner orientert om hva som skjer i menigheten.

Akkurat nå er vi veldig glade for at Røas julemessepenger i år havner i vår kirke-kasse. Så går det enda fortere med ferdigstillelsen av kirken som alle her i Mustamë nå snakker om!

(Klippet fra «Tett på» – menighetsbladet for Røa og Sørkedalen)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp