Gi en gave
Meny
Foto: Pixabay Last ned

Ingen inspirasjonsreiser før i 2022

NMS stanser all planlegging av reiser for norske menigheter og norske misjonsvenner fram til 2022. Men planen er å komme sterkt tilbake når koronapandemien er over.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi tar konsekvensen av at hele verden er rammet av koronapandemien. Siden vi ikke vet når denne ender, har vi besluttet at vi ikke legger opp slike reiser før tidligst våren 2022, sier misjonskonsulent Laila Karin Tusvik Helle. Hun har hatt ansvar for å tilrettelegge «inspirasjonsreiser» og kjenner derfor godt til hvordan dette markedet har endret seg.

– Som en følge av koronarestriksjonene, har vi i år avlyst turer til Midtøsten, Etiopia, Madagaskar og Estland. Siden restriksjonene er så strenge, er det svært vanskelig å arrangere slike turer. Dessuten ser vi jo at kundene heller ikke ønsker å reise slik situasjonen nå er, sier hun.

Unike turer

Inspirasjonsreisene går til land der NMS har arbeid. Noe av det som kjennetegner disse turene, er at reiselederne har inngående kjennskap til landet. Derfor får deltagerne på turene en unik innsikt i hvordan folket lever og hvordan misjonsarbeidet fungerer. Det er Plussreiser som står for den tekniske gjennomføringen av inspirasjonsreisene.

– Det er nok mulig å reise billigere til disse landene hvis man selv bestiller flybilletter og hotellrom. Men når man reiser sammen med reiseledere som kjenner folk, kultur og geografi, får man en tur med langt større verdi.

Rekrutterende

NMS har sett at inspirasjonsturer til misjonsland fungerer rekrutterende og motiverende for dem som deltar.

– Det er ingen tvil om at de som deltar på slike turer, blir motivert til å støtte misjonsarbeidet i bønn og givertjeneste. På turene får deltagerne også en brosjyre der de får informasjon om og mulighet til å støtte misjonsarbeidet. Noen turer arrangeres også i samarbeid med lokale menigheter. Disse menighetene opplever at de som har vært på tur blir inspirert og gjerne deler interessen for å støtte menighetens misjonsprosjekt med andre.

Kommer tilbake

– Tror du det vil bli mulig å arrangere slike inspirasjonsreiser igjen?

– Ja, det er jeg sikker på. Folk er reiselystne. Men de vil ikke reise hvis det innebærer en stor helserisiko. Derfor er nok kundene avventende til å bestille slike turer i disse dager. Men både NMS og kundene ønsker at disse turene skal komme tilbake, sier misjonskonsulent Laila Karin Tusvik Helle, som framover skal konsentrere sin arbeidsinnsats mot NMS Region Møre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp