Gi en gave
Meny
Last ned

Sommerfesten er alltid ny for noen

Liv Kaldestad hadde aldri opplevd Sommerfesten på Sjusjøen, men så fikk hun fem dager med hytteliv og trivelig sommerstemning. Anne Bergitte Salte spurte om å få hytteselskap, mens den årlige Sommerfesten gikk av stabelen i år i Sjusjøen fjellkirke.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg og mannen min bygde oss hytte på Sjusjøen for ni år siden, og vi har likt å være her, sier Anne Bergitte. – For vel et år siden mistet jeg mannen min, så det er mye som er blitt annerledes. Men jeg har fortsatt glede av å dra på hytta.

– Dere pleide å være med på Sommerfesten hvert år. Hvordan var det å komme hit denne gangen – uten Lars?
– Å miste sin kjære er alltid tøft. Mange savn, og mange spørsmål. Jeg visste at Liv – i nabomenigheten i Oslo – også har opplevd å bli enke. Og nå har vi enda litt mer bruk for hverandre.

Ferie og fest

– Og du, Liv, ble invitert til en hyttetur akkurat idet Sommerfesten på Sjusjøen skulle gå av stabelen. Hvordan har den opplevelsen vært for deg?
– Vi kan jo velge hvor mye vi har lyst til å delta på Sommerfesten, så vi er heldige som er på ei hytte med så kort vei til Sjusjøen Fjellkirke. Fint vær fikk vi også, og vi kan plukke ut de tingene vi har lyst til å få med oss – om det er konserter eller fjellturer. Her er ingen påmeldte; Du trenger bare å kjøpe konsertbilletter på forhånd. Og på disse arrangementene har det vært så godt som utsolgt. Fine konserter med Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen på åpningskvelden. Visesangeren Erik Lukashaugen fylte også opp kirkerommet med lydhøre folk.

– Vi dro også på «Allsang i fjelli» sier Anne Bergitte. – Gospelkoret Moments gjorde fredagen fullkommen.

Opp på toppen

– Dere meldte dere på torsdagens pilegrimstur. Hvordan var det?
– Først ble vi ganske våte på beina, sier Liv. – Men vi ble raskt fascinert av opplevelsen av å komme oss lenger opp i terrenget, og plutselig kunne vi se til alle slags fjell og vidsyn rundt oss.

– Dette var annonsert som en pilegrimstur, hva gjorde den til mer enn en vanlig fjelltur?
– Vi hadde noen småstopp underveis, og noen hadde planlagt å lese tekster fra Bibelen, eller gi oss det sterke inntrykket av at vi har en stor Skaper.

Frivillige hyttefolk tok tak

Omtrent like lenge som Anne Bergitte og Lars Salte bygde seg hytte, like lenge har også Sommerfesten på Sjusjøen fjellkirke eksistert. Det var rett og slett en del hyttefolk som gjerne ville at det skulle finnes noen dager som kunne knytte dem nærmere til kirka, og gjerne med et program som mange kunne være med på – og oppleve litt uformelt.

I dag er det lørdag, og de to hyttedamene har droppet å dra til den annonserte familiedagen. Nå blir det litt mer ro og samling av krefter til kveldens hovedkonsert: Didrik Solli Tangen skal åpne sin sommerkonsert nettopp her på Sjusjøen.

– Den konserten må vi jo bare få med oss, sier Anne Bergitte. – Det blir en utekonsert nede ved Sjusjøen, og da skal vi helst ha med oss egne stoler. Mange proffe og dyktige musikere som er med på Sommerfesten. Komiteen har nok funnet artister som de vet kan passe godt inn i dette konseptet. Det har de gjort i alle de år. Den gangen Trine Rein hadde sin utekonsert oppe ved fjellkirken, var det utsolgt i to runder. Folk brydde seg visst ikke stort om regnet som silte ned i koronadagene.

Oppvasker og festnyter

– Liv, dette er din første gang på denne Sommerfesten. Håper du at Anne Bergitte gjentar suksessen neste år?
– Akkurat nå står hun i oppvasken etter dagens middag, innbryter hytteeieren. – Så sånn sett burde hun jo følge naturlig med i hytteporteføljen!!

– Jeg har kost meg veldig med å få være med på lasset, sier Liv (t.v.). – Den som har hytte oppå fjellet her, får en skikkelig bonus med å få med seg en femdagers Sommerfest, treffe nye mennesker og kjenne på at dette fellesskapet også har sin egenverdi. Og det er bare frivillige som initierer og forvalter denne festen – til stor glede for oss! Jeg tenker også på at arrangørene har passet på mangfoldet, så Sommerfesten gjør at ulike folk kan finne noe å like!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp