Gi en gave
Meny
Last ned

En artist som ofte skaper glede

Hedmark-artisten Anne Persdotter Flugstad er et navn vi stadig ser og hører. Mange husker henne fra en flott forestilling under generalforsamlinga i Oslo i 2014. Andre husker henne fra Sommerfestuka på Sjusjøen. Og siste fredagen i juli i år blir hun med på Sommerkvelden på Mesnali.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

–       Hva er det som gjør at du trives så godt i ulike NMS-arenaer?
–       Det er jo i hovedsak samarbeidet med Magne Mjærum – som alltid er ryddig, positivt og inspirerende, at det faktisk alltid blir et SAMARBEID. Vi to arbeidet også sammen på Mesnali leirsted i tre år fra 1995-1998.

–       Og at folk trives så godt med deg på scenen?
– Ja om folk trives så godt med meg, må du nesten spørre dem om, men jeg håper at jeg også er positiv, åpen for innspill, slik at det faktisk blir et givende og lekende SAMARBEID – også med publikum.
–       Hva er du mest: Skuespiller, sanger eller forteller?
– Ja!

Si litt om din bakgrunn i artist-bransjen?
– Jeg har alltid – fra jeg var barn hjemme på Ottestad – sunget og spilt for andre; og siden 1999 har dette med formidling og underholdning vært levebrødet mitt: sang, musikk, fortelling og teater. Jeg har bl a reist mye innenfor Den kulturelle skolesekken, Rikskonsertene og Den kulturelle Spaserstokken, med egenproduserte forestillinger/program, alene eller sammen med andre musikere/artister. Jeg har også fått være med på mange plateinnspillinger, noe som er veldig moro.

–       Også en del konfirmanter på Østlandet forteller at de kjenner deg godt?
–       I flere år har jeg vært – og er fortsatt – fast forteller på årlige konfirmantfestivaler der over tusen ungdommer er samlet i Håkonshall. Så det er vel derfra de har meg, vil jeg tro.

Anne Persdotter Flugstad (54) har jobbet med forskjellige musikere innenfor ulike sjangrer; vise, jazz, gospel og folkemusikk. Hun har også deltatt på mange ulike plateinnspillinger – som sangsolist og korist. Anne har fått tre ulike priser for sitt arbeid som utøvende artist, og har bl a vært nominert til «Mesterborger av Hammer by». Under fjorårets digitale Revyfestival for Østlandet, ble hun tildelt prisen Årets rolle for innslaget «En grepa pedagog». Mye humor i denne artisten!

–       En god del Prøysen-fans har også oppdaget deg?
–       Formidling av Alf Prøysen sine tekster er vel noe av det jeg har arbeidet aller mest med gjennom alle disse årene, også lenge før jeg startet for meg selv. I desember 2014 gav jeg ut Prøysen-albumet «Æller mer enn to» sammen med gitarist Fred Dalbakk.

–       Og så blir vi veldig nysgjerrige på dette Persdotter-navnet?
–       Ja, er det ikke fint? Det navnet ga jeg meg selv i 45-års-gave. Jeg hadde tenkt på det lenge, for jeg føler meg veldig som dattera til far min, Per. Og det kjentes godt og riktig da jeg kunne presentere meg som Anne Persdotter Flugstad. Dessuten har jeg sansen for denne type navn. Jeg husker da jeg var på kristenrussturné i Østerdalen, hvor min onkel Arne tidligere hadde reist mye som emissær for Santalmisjonen; da fikk jeg MANGE spørsmål om jeg var dattera hans. Veldig hyggelig det da, men det hadde vært praktisk å hete Persdotter da!

–       På Sommerkvelden fredag 30. juli skal du opptre på Mesnali Leirsted, sammen med to andre kreative damer, hvem er de?
–       Det er fiolinist Vibeke Horsberg, og kirkemusiker i Ringsaker Kari Borud. Disse to skulle hatt et sommerprogram forrige sommer, men det ble korona-avlyst. Så på Sommerkvelden vår i år vil de nok ta noe fra det programmet. Vibeke og jeg har jobbet sammen tidligere, bl a i Den kulturelle Spaserstokken. Kari og jeg har også gjort noe sammen musikalsk.

Da er det bare å si: Er du i nærheten av Mesnali i slutten av juli, så kan det hende at du får med deg denne hyggelige Sommerkvelden, der vi igjen kan treffe Anne Persdotter Flugstad.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp