Gi en gave
Meny
Foto: Andreas Dirdal Kydland Last ned

Gleder seg til å lede landsstyret

NMS har fått ny landsstyreleder. Den nye lederen heter Bjørg Tysdal Moe (66) og bor i Stavanger.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg er takknemlig for å ha blitt valgt. Å være leder av landsstyret i NMS er et ansvarsfullt verv. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier den nyvalgte landsstyrelederen.

Digitalt valg

Opprinnelig hadde NMS planlagt å arrangere generalforsamling i Ålesund i sommer. Men koronapandemien endret på mange planer, også de som NMS hadde lagt. Derfor ble det ingen mulighet for at delegatene kunne velge om de ville ha Bjørg Tysdal Moe eller Bjørn Inge Holberg som ny landsstyreleder. I stedet ble det lagt opp til et digitalt valg, der delegatene avga sin stemme på nett. Selv om den tidligere varaordføreren i Stavanger nok er mer kjent enn den tidligere Thailand-misjonæren, var Bjørg ikke sikker på å bli valgt for stemmene var talt opp.

– Et valg er et valg. NMS er en demokratisk organisasjon. Derfor er det viktig at delegatene hadde et reelt valg. Det er alltid kjekt å bli valgt, sier Bjørg, som ble oppringt og gratulert av Bjørn Inge Holberg straks valgresultatet var klart.

Frivilligheten

Når den nye landsstyrelederen skal komme med en programerklæring etter valgte, er hun ikke i tvil om hva hun vil si: Hun kommer til å være en talskvinne for frivilligheten i NMS.

– Det er vi frivillige som utgjør NMS. Enkeltmedlemmer, foreningsmedlemmer, ja alle som har et misjonsengasjement som får sitt utløp innenfor organisasjonen, er NMS. De ansatte er selvsagt også viktige. Oppgaven deres er å, sammen med de frivillige, drive arbeidet slik medlemmene har vedtatt. Slik fungerer en medlemsorganisasjon. Jeg vil bidra til å øke det frivillige engasjementet i NMS, sier landsstyrelederen, som kan fortelle om en lang NMS-historie.

Som barn hjemme på Sand i Suldal ble hun oppfostret med god NMS-næring. Som ung engasjerte hun seg i misjonsarbeidet og ble valgt til leder av landsungdomsrådet. Senere har misjonen fulgt henne gjennom hele livet.

Selv om Bjørg Tysdal Moe har utøvd sitt misjonsengasjement med base i Norge, har hun mange venner og kjente som har reist til andre steder på jorden som misjonærer.

– I min oppvekst ble jeg kjent med Jakob Aano og hans familie. De brøt opp og reiste ut som misjonærer. Senere har jeg blitt kjent med mange som har valgt å gjøre kortere eller lengre tjenester som misjonærer i andre land. Jeg kan også nevne at da jeg jobbet i Skolelaget, var jeg misjonssekretær. Da var en av mine oppgaver å utarbeide et «bønnekart». De misjonærene som var tegnet inn på dette kartet, ba vi spesielt for. På den måten fikk jeg et spesielt forhold til mange misjonærer.

Den norske kirke

Bjørg Tysdal Moe har sitt kirkelige engasjement i Hinna menighet i Stavanger. I tillegg til å være trofast kirkegjenger er hun også leder av menighetsrådet. Hun snakker varmt om forholdet mellom Den norske kirke og Det Norske Misjonsselskap.

– NMS har en lang tradisjon for å samarbeide med Den norske kirke. Som organisasjon er vi tett knyttet til kirken. De mange samarbeidsavtalene som finnes mellom NMS og Den norske kirkes menigheter er for meg et tegn som viser de tette båndene som finnes mellom kirken og NMS. Disse båndene må styrkes og utvikles, sier Bjørg Tysdal Moe.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp