Gi en gave
Meny
Foto: Andreas Dirdal Kydland Last ned

Gjenbruksbutikk nummer 51 nærmer seg

Rundt 15 frivillige møtte torsdag til nytt informasjonsmøte om NMS’ nye gjenbruksbutikk i Nygata i Stavanger.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Dette blir NMS’ gjenbruksbutikk nummer 51, og en butikk litt utenom det vanlige, forteller Ina Kjøstvedt som er daglig leder for NMS Gjenbruk.

Den nye gjenbruksbutikken skal åpne en gang før jul i Norges eldste bedehus i idylliske Nygata i Stavanger.

Per dags dato står lokalet tomt. En idérik dugnadsgjeng har så smått begynt å klekke ut hvordan et strøk maling og selve butikkinnredningen kan gjøre det lille, intime lokalet til et best mulig tilskudd til bybildet i Stavanger.

Torsdag ettermiddag ble det arrangert et nytt informasjonsmøte for frivillige som enten ønsker å bidra i butikken, eller som bare er nysgjerrige på hva som kommer i lokalet. Flere skrev seg opp på skjemaet som frivillige.

Men fortsatt er det behov for flere frivillige.

– Butikken trenger frivillige som kan jobbe i selve butikken, det trengs frivillige til prising av varer, vasking av varer, rydding på lageret, henting og utkjøring av varer og så videre. Totalt bidrar rundt 2500 frivillige ved NMS 50 gjenbruksbutikker i Norge, forteller Kjøstvedt.

Gjenbruksbutikkene har blitt en viktig inntektskilde for NMS. Denne uken passerte omsetningstallene for alle gjenbruksbutikkene 44 millioner kroner.

– Det gjør at NMS får inn penger til sine prosjekter, og så er det mange skikkelig fine ting i gjenbruksbutikkene. Det skal være attraktivt å kjøpe brukt kontra nytt, sier Kjøstvedt.

Gjenbrukskonsulent Hildegunn Lofthus Berntsen fortalte under informasjonsmøtet at det aller meste av utstyr, som kasse, prismaskin og egen bil allerede er på plass.

– I tillegg er en egen Facebook-side like om hjørnet. Vi har dessuten allerede begynt å få inn varer.

– Nå trenger vi så mange frivillige som mulig som ønsker å bli med på dugnad for å få butikken opp og gå, sier Lofthus Berntsen.

Ønsker du å bidra rundt én av landets kuleste gjenbruksbutikker? Ta gjerne kontakt med Ina Kjøstvedt på telefon 952 75 070, eller på e-post inak@nms.no.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp