Gi en gave
Meny
Last ned

Påskesanger også på fulani

Denne onsdagens påskehilsen flytter perspektivet bort fra hvite vidder, hyttevegg og solkrem! Helge Vatne har nylig hatt kontakt med kristne i Mali, og gir oss et innblikk i at også blant fulanerne feires det påske med stor glede! 
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I dag samles kristne fulanier fra hele Mali. De kommer fra byer i Mopti-regionen, men også fra Bamako og steder mellom Bamako og Mopti. NMS er med og støtter arrangementet, som finner sted et sted. Her sies ikke mer.

Sammen med Frikirken i Norge, den lutherske kirken i Kamerun og evangeliske kirker i Nigeria og Benin er vi med og lønner 5 misjonærpar. Det er ingen norske misjonærer i Mali for tiden, men kamerunesere, beninere og nigerianere gjør jobben sammen med de lokale malierne.

Av misjonærene er den nye lederen i den lokale misjonsorganisasjonen det mest spennende bekjentskapet nå. Uten forkleinelse for noen, vi har forventninger til kameruneseren som i mange år har ledet den internasjonale satsingen på misjon blant fulanifolk i hele Vest-Afrika. Han skal, sammen med en lokal fulani-evangelist, være taler på fulanisamlingen nå i påska. Kan han bringe ny glød inn i arbeidet?

Etter en liten telefonprat med nigerianeren i misjonærflokken er jeg overbevist om at han kan nettopp det, på samme måte som den nigerianske misjonæren selv har brakt ny glød inn i arbeidet der han bor. (Han bor i samme hus som vi bodde i fra august 2009 til desember 2011.) De siste årene er mange nye blitt døpt der. En livskraftig ungdomsgruppe med felles sparekasse som bare vokser og vokser, er i gang. Og personer som hadde brutt med menigheten, har nå kommet tilbake. Menighetene har lagt krevende konflikter bak seg.

Jo, det er mye å glede seg over. Det triste er naturligvis sikkerhetssituasjonen i Mali. Det er ikke tilfeldig at jeg ikke skriver et eneste navn i denne lille hilsenen. Ikke en gang alle geografiske navn.

De kristne fulaniene møtes nå, og de vil synge påskesanger sammen. Noen av sangene er nyskrevne, med musikk som kanskje lyder fremmed i våre ører, men som gir gjenklang hos dem som er vokst opp i fulanikulturen.

Det er gledesbudskap fra Mali, mot en skygge av mørke. Og slik er det jo med selve påsken også. Men gleden seirer!

En velsignet påske til dere alle!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp