Gi en gave
Meny
Foto: Tanel Ots. Demonstrasjon i Tallin etter Russlands invasjon av Ukraina. Last ned

Du kan hjelpe flyktninger fra Ukraina

Kirken i Estland hjelper flyktninger fra Ukraina. Sammen kan vi gjøre det mulig å hjelpe flere!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Krigen i Ukraina har ført til den største flyktningestrømmen i Europa siden andre verdenskrig. Vi har alle sett de hjerteskjærende bildene av barn som tar avskjed med fedrene sine. Krigens skrekk og gru skremmer oss alle, men oppleves kanskje enda mer skremmende i Estland, som var en del av Sovjetunionen. Estland er også nærmere Ukraina enn vi er.

Vi vil vise vår estiske partnerkirke, Den evangelisk-lutherske kirke i Estland, at vi står sammen med dem i en krevende tid. Derfor har vi opprettet en Spleis-innsamling vi håper du ønsker å være med og støtte.

– Det har allerede kommet inn over 80 000 kroner. Pengene går til den lutherske kirken i Estland som står overfor store utfordringer rundt flyktningsituasjonen. Den lutherske kirken i Estland er en kirke med små, økonomiske ressurser, men likevel har de organisert et imponerende hjelpearbeid som får ut mat, medisiner og tilbyr overnattingssteder for mange, sier generalsekretær Helge S. Gaard i NMS.

Historien fortsetter under bildet

Generalsekretær i NMS, Helge S. Gaard.

Mange ukrainere kommer som håndverkere til Estland, på samme måte som mange polske kommer til Norge. Derfor er det mange bånd mellom Estland og Ukraina.

Vår samarbeidskirke i Estland, Den evangelisk-lutherske kirke i Estland, er nå i gang med å hjelpe flyktningene fra Ukraina, både dem som allerede er kommet til Estland, og dem som fremdeles er i hjemlandet sitt.

Flyktningene som kommer fra Ukraina har mange behov.

Flere kirker har allerede tatt imot flyktninger som trenger tak over hodet. Og kirken i Estland har allerede sendt penger til sin søsterkirke i Ukraina, og til hjelpearbeidet som drives av Det lutherske verdensforbund. Behovene er store, og det trengs mer hjelp. Estland hadde først anslått at de kunne ta imot 10 000 flyktninger. Kort tid etter krigens utbrutt, hadde over 20 000 flyktninger kommet til Estland. Det er ingen tegn til at flyktningestrømmen vil avta med det første.

Vi ønsker å stå sammen med den estiske kirken for å kunne møte flyktningestrømmen fra Ukraina med varme og omsorg! Flyktningene som kommer til Estland må tas vare på. Og menneskene som fremdeles lever i krigssonene i Ukraina trenger mat, medisiner, førstehjelpsutstyr, og ikke minst hjelp til å bli evakuert.

Kirken i Estland er takknemlige for at vi vil stå sammen med dem i denne akutte og desperate situasjonen.

– Tusen takk for at vi kan stå sammen! Tusen takk for din gave, sier generalsekretær Gaard som oppfordrer deg til å dele Spleis-innsamlingen med venner og kjente.

Under kan du se noe av det flotte arbeidet den lutherske kirken i Estland trenger hjelp for å kunne utføre.

Les også hva Estland-misjonær Magne Mølster skrev om situasjonen på NMS sin Estland-blogg.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp