Gi en gave
Meny
Last ned

I tjue minutter var det knuskstille i foajeen på Scandic Hell. På den provisoriske pallescenen stod staffeliet med Håkon Blekens original «Håp» klar for å få et nytt hjem

Rett etter auksjonen settes i gang er stemningen spent blant et smånervøst publikum som holder litt igjen. Forhåndsbudet på 30 000 kroner står en stund før en hånd kommer i været. Så går det radig oppover.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I det vi bikker 70 000 kroner tilspisser det seg. To duellanter holder publikum på pinebenken med stadige motbud. Så klinkes det til med en neve i været: «100 000!» Det gispes i salen, auksjonarius Øyvind Ulland Eriksen klubber for tredje gang, og Marit Tjelle Drabløs slenger seg bakover i pur glede.

Vinn-vinn 

– Dette var ubeskrivelig. Veldig gøy! sier en lettet, men skjelven «vinner».

Her kan du også skaffe deg et silketrykk av «Håp»!

– Jeg ble helt dratt med. Aldri har jeg kjøpt noe på auksjon, og ikke hadde jeg planer om det nå heller. Jeg skulle bare gire opp stemningen med et tidlig bud, men underveis ble det klart at dette bildet skulle jeg ha! ler Tjelle Drabløs, som understreker at hun aldri ville brukt summen på et bilde i en annen setting.

– Det viktigste er at pengene går til misjonen. Samtidig er det absolutt en vinn-vinn-situasjon siden jeg får kunst.

Kunstinteresserte Marit Tjelle Drabløs har stor sans for Bleken, og tviler på at «Håp» mister verdi.

– Et virkelig kunstverk. Motivet er sterkt. Jeg liker collagen med linken til både verden og duen som symbol på nåden. Bildet har jeg vært glad i lenge.

«Håp» flytter inn i et trofast NMS-hjem på Volda.

– Jeg har ikke peiling på hvor bildet skal henge, men jeg tar vekk noe annet. Det kan jeg gi til gjenbruken, men Bleken får de ikke! konstaterer den glade kjøperen som selv er aktiv i NMS Gjenbruk.

Her kan du også skaffe deg et silketrykk av «Håp»!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp