Gi en gave
Meny
Last ned

Ny bok om Kjetil Aano i salg nå

«Kall og eventyrlyst» er tittelen på biografien om Kjetil Aano. Boka om den tidligere generalsekretæren i NMS er skrevet av Helge Kjøllesdal.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

«Kall og eventyrlyst» selges på nmsnettbutikk.no og kirkebutikken.no. Prisen pr. bok er 298 kroner pluss frakt.

– Da jeg begynte på Misjonsskolen, var jeg i tvil om mitt misjonærkall. Jeg snakket om daværende rektor Håkon Haus om dette. Jeg fortalte ham at jeg blant hadde en sterk eventyrlyst og lurte om dette var et galt utgangspunkt for et misjonærkall. Etter å ha tenkt seg om, svarte Haus: «Og hvem har gitt deg eventyrlysten?», sier Kjetil Aano, som fikk god hjelp gjennom denne samtale med misjonsskolerektoren. Han forstod at også eventyrlysten var en gudgitt gave som han kunne ta med seg inn i tjenesten som misjonær.

Bokslipp

Den nye boka ble presentert på generalforsamlingen til NMS. I pauser mellom forhandlinger og møter er det etablerte et «Speakers corner» i resepsjonsområde i konferansehotellet. Mer enn hundre mennesker presset seg sammen for å få med seg boksamtalen mellom Kjetil Aano og Helge Kjøllesdal.

– Da jeg ble spurt om å skrive denne boka, var jeg først i tvil om jeg ville påta meg oppdraget. Men etter å ha tenkt meg om, kom jeg til at en bok om Kjetil Aano er et svært spennende prosjekt. Hans liv er også en historie om endringer både i NMS spesielt og i norsk kirkeliv generelt, sa Helge Kjøllesdal, som spesielt trakk fram at Aano har vært med på en utvikling der NMS hadde flere hundre misjonærer fram til at det nå bare er noen titalls personer som har denne tittelen.

Vanskelig å forklare

Overfor tilhørerne som fulgte samtalen på «Speakers corner», medga Kjetil Aano at det ikke har vært enkelt å forklare denne endringen til det norske misjonsfolket.

– Det kan være krevende å forstå utvikling og endring. Men NMS har vært med på å bygge opp kirker, store og små, rundt om i verden. Disse har egne ressurser og egne medarbeidere. Det kan være vanskelig å forstå at det ikke er nødvendig at det er nordmenn på alle posisjoner rundt om i kirkenes arbeid, sa Aano som fikk den store forsamlingen til å humre.

Et eventyr

Den korte samtalen mellom viste med all mulig tydelighet at livet Aano har vært både spennende og variert. I tillegg til et langt liv innenfor «NMS-universitet», har han også vært prest og prost i Den norske kirke, styreleder i Kirkens Nødhjelp og leder for Mellomkirkelig råd.

– Jeg har hatt et spennende liv. Så den eventyrlysten som i sin tid var medvirkende til at jeg ble misjonær, har jeg virkelig fått levd ut, sa Kjetil Aano.

Kjetil Aano fortalte også at han hadde snakket med Tor B. Jørgensen, tidligere generalsekretær i NMS og biskop i Den norske kirke, som sitt strev med misjonærkallet.

– Jeg husker godt samtalen med Tor. Han sa blant annet: «Det er aldri feil å fortelle mennesker om Jesus». Det er et godt utgangspunkt for misjonærtjenesten, sa Aano.

Etter at boksamtalen var slutt, signerte Kjetil Aano bøker. Det var lang kø av kjøpere som ville sikre seg den nyskrevne boka. Og blant de første til å sikre seg en signert utgave var Tor B. Jørgensen.

«Kall og eventyrlyst» selges på nmsnettbutikk.no og kirkebutikken.no. Prisen pr. bok er 298 kroner pluss frakt.

Bildetekster:

(1 – over)   Kjetil Aano hadde det travelt med å signere bøker etter boksamtalen om biografien «Kall og eventyrlyst» under generalforsamlingen til NMS.

(2 – under)   Det var til dels kaotiske tilstander da forfatter Helge Kjøllesdal samtale med Kjetil Aano om den nyskrevne biografien «Kall og eventyrlyst» på «Speaker’s corner» under generalforsamlingen på Scandic Hell Hotel i Stjørdal.

Foto: Maria Indrøy Risanger

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp