Gi en gave
Meny
Foto: Trond Hjorteland / De tre samarbeidspartnerne samlet foran Trebygget på Misjonsmarka i Stavanger. Fra Carlisle bispedømme: Cameron Butland (reiseleder), Andy Smith (NMS Link) og Simon Bickersteth (Kontaktperson til samarbeidet med Sola menighet). Fra Stavanger bispedømmekontor: Bjarte Øen (programansvarlig for besøket). Fra NMS: Sven Skjold (vert) og Per Ivar Johansen (assisterende generalsekretær) Last ned

Besøk fra Carlisle bispedømme

NMS og Stavanger bispedømme hadde nylig besøk av en delegasjon fra sin samarbeidspartner i Carlisle bispedømme.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Dette trepartssamarbeidet mellom de to bispedømmene og NMS har eksistert i flere år. Ikke minst gjennom ordningen med ettåringstjeneste i England, men også gjennom utsending av misjonærer til Carlisle.

Besøket hadde som hovedformål å se på samarbeidsmulighetene framover, samt å knytte nye relasjoner til ansatte i nye roller hos de ulike samarbeidspartnerne. Delegasjonen fikk også omvisning på det nye høgskolebygget til VID på Misjonsmarka i Stavanger, i tillegg til besøk på bispekontoret i Stavanger.

– Samarbeidet med Carlisle og Stavanger bispedømme er viktig for oss i NMS. Og jeg opplever at dette er en gjensidig erfaring hos våre partnere. På mange måter ligger sekulariseringen og utviklingen i Den anglikanske kirken flere år foran det som skjer i Den norske kirke. Derfor er det viktig og lærerikt for oss i Norge å hente impulser fra nybrottsarbeidet som skjer i Carlisle, som for eksempel konseptet «Messy Church». Dette er noe vi i NMS ønsker å bringe inn i norske menigheter, og som vi tror kan virke berikende og rekrutterende for å nå nye mennesker, sier Sven Skjold, som er en av dem som følger opp dette samarbeidet fra NMS sin side.

De tre samarbeidspartnerne samlet foran Trebygget på Misjonsmarka i Stavanger. Fra Carlisle bispedømme: Cameron Butland (reiseleder), Andy Smith (NMS Link) og Simon Bickersteth (Kontaktperson til samarbeidet med Sola menighet). Fra Stavanger bispedømmekontor: Bjarte Øen (programansvarlig for besøket). Fra NMS: Sven Skjold (vert) og Per Ivar Johansen (assisterende generalsekretær) Foto: Trond Hjorteland

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp