Gi en gave
Meny
Foto: Jofrid Vik Hjorteland og Kari Anne Moen Salte i den bugnende, men overgrodde frukthagen som NMS arvet. De hjelper til med innhøstingen av frukt som skal brukes på misjonsmessa i Stavanger. Last ned

Arvet en frukthage

NMS arvet i år en hel frukthage i Stavanger. Eplene og plommene omgjøres nå til gevinster og utsalgsvare for høstens misjonsmesse på Misjonshøgskolen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Se disse flotte eplene. De skal jeg lage eplemos av, sier Bjørg Erevik., som er en av ildsjelene som har ansvaret for høstemessa for NMS i Stavanger. Da beskjeden om at NMS arvet frukthagen i Stavanger, var det naturlig å kontakte komiteen som hvert år samler inn penger til misjonen gjennom utlodning og salg.

– Dette blir populært, sier Bjørg Erevik som ser fram til å tilby produkter fra eplehagen under høstens misjonsmesse.

Friske epler

Selv om Bjørg er glad for eplene hun er med og plukker i slutten av august, har hun håp om at noen av trærne i hagen skal kunne høstes senere.

– Jeg tror nok at folk vil være ivrige etter å kjøpe epler som nettopp er plukket. Vi får satse på en kombinasjon av friske epler, eplemost og plommesyltetøy fra denne hagen, konkluderer Bjørg Erevik..

Uventet arv

De bugnende eple- og plommetrærne er bare en liten del av den arven som nokså overraskende dukket opp hos NMS. En enslig mann uten livsarvinger har testamentert alt til misjonsorganisasjonen.

– Vi hadde ikke fått noen melding om at vi kom til å arve denne mannen, derfor kom det som en stor overraskelse da vi fikk denne beskjeden. Vi setter stor pris på alt som testamenteres til NMS, enten det er forventet eller overraskende, sier Kari Anne Moen Salte, som er økonomileder i NMS.

Store verdier

Selv om eplene og plommene er velsmakende, og helt sikkert vil øke inntektene under høstmessa i Stavanger, er det andre deler av arveoppgjøret som vil gi større inntekter til NMS.

– Mannen eide en leilighet som uten tvil vil bli solgt for et betydelig beløp. Dessuten hadde han også en bankkonto som tilfaller organisasjonen.

– Hvor mye vil denne testamentariske gaven totalt gi til NMS?

– Det er umulig å svare på før boet er oppgjort. Leilighet og frukthage vil bli lagt ut for salg i løpet av høsten. Totalt er det snakk om et betydelig beløp, men noe mer nøyaktig er det ikke mulig å være.

Viktige bidrag

“Frukthage-arven” i Stavanger er langt fra den eneste som NMS har fått i år. Ved utgangen av juli var det mottatt 11 millioner kroner i testamentariske gaver. Hvor mye som kommer inn av slike gaver, varierer mye fra år til år. I 2018 var det på samme tid bare kommet inn 4,2 millioner kroner.

–  De testamentariske gavene er viktige for NMS, og bidrar til at NMS kan fortsette å dele troen på Jesus, bekjempe urettferdighet og utrydde fattigdom. Vi er takknemlige for alle bidrag, enten det er hele bo som inneholder store verdier, eller testator har valgt å tilgodese NMS med et konkret beløp, stort eller lite.

Frukt på hovedkontoret

Selv om det meste av frukten fra arveoppgjøret havner hos ildsjelene bak misjonsmessa i Stavanger, har det også dryppet litt på de ansatte ved hovedkontoret.

– Vi er jo opptatt av at ikke frukten skal gå til spille. Derfor har vi et par ganger vært og plukket epler og plommer som vi delvis har delt ut til ansatte mot et bidrag til misjon, og delvis har spist på kontoret. Det vi kan si, er at det er en velsmakende arv, avslutter Kari Anne Moen Salte.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp