Gi en gave
Meny
Foto: Ole Syltebø Last ned

Stort og smått på mannsweekend!

Det store temaet om «sannhet» var gjennomgangstema på årets mannsweekend på Phillipshaugen 4. og 5. mars.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Noen påmeldte måtte melde avbud de siste dagene pga korona-smitte. Det var derfor ingen stor gjeng som møttes i år, men de 14 deltakere og bidragsytere som deltok hadde likevel en veldig hyggelig og fin helg sammen.

Sigurd Haugen t.h. og Bjørn Hovde hadde viktige bidrag på mannsweekend. Foto: O. Syltebø

Årets bibeltimeholder var Sigurd Haugen, kunnskapsrik sokneprest på Averøya. Sigurd hadde valgt å ta utgangspunkt i begrepet «sannhet», og dette ble belyst fra ulike synsvinkler ved gjennomgang av sentrale tekster i Johannesevangeliet. Blant bøkene i Bibelen er det særlig Johannesevangeliet som bruker begrepet sannhet, som vi møter 25 ganger i dette evangeliet. Et sentralt bibelvers var Pilatus spørsmål i Joh 18, 38: «Hva er sannhet?» Dette spørsmålet er ikke minst aktuelt i dagens politiske hverdag, der kampen om sannheten skjer daglig i media. Bibeltimeholderen var også innom mer filosofiske betraktninger omkring begrepet. Til sist var det Jesu eget ord som ble stående igjen, at han var kommet for å vitne om sannheten og at han er «vegen, sannheten og livet».

Ola Bræin med munnspillet, sammen med leirsjef Arne Drøpping. Foto: Ole Syltebø

Det kulturelle innslaget på weekenden var det Ola Bræin som stod for gjennom munnspilltoner og fortellinger om folkemelodier som hans far Edvard Bræin samlet inn på Nordmøre. Det var dermed en historisk kulturtime vi fikk være med på, der Ola slo an tonen med en kjent brudemarsj fra Valsøyfjorden. Senere i timen vektla han særlig de flotte melodiene fra Stangvik, morens bånsull og flere andre melodier fra farens toneskatt. Han nevnte også egne opplevelser, samspill med den canadiske munnspiller Tommy Reilly og opptreden for kronprinsparet.

Misjonstimen var konsentrert om Estland, som Peter Odd Bjørkhaug hadde besøkt to ganger. Etter 50 års kommunistisk styre regnes landet nå som et av de minst religiøse i verden. NMS samarbeider med Den estiske evangelisk-lutherske kirke om å plante levedyktige menigheter og skape nye møteplasser. Misjonsgaven i år gikk til arbeidet i Estland.

Hans Lauvstad t.v. solgte sjøllagde trekopper til inntekt for Estland og Peter Odd Bjørkhaug fortalte om NMS sitt arbeid i landet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp