Gi en gave
Meny
Last ned

Fire av de mer enn 1000 som dukket opp på Sommerfestuka på Sjusjøen, har latt seg intervjue, for å fortelle om sine opplevelser disse julidagene i 2021. Og med dette i tankene kan du allerede nå begynne å glede deg til neste år. Da er det din tur til gode opplevelser rundt Sjusjøen Fjellkirke.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Jan-Tore Saltnes:
Fikk mikrofonen på åpningskvelden

Han hører med blant dem som ble forespurt om å delta på årets Sommerfestuke. For hele Norge er denne Holmestrand-beboeren kjent som en av de tre flotte tenorene i Nordic Tenors, og mange husker ham også fra 2006 da denne gruppa fikk komiprisen for beste nykommer med showet Bella Notte. Men hvorfor sa han ja til å stille opp i åpningskonserten på Sommerfestuka?

– Egentlig ble jeg spurt for flere år tilbake, men da var jeg forhindret, og jeg fikk i stedet anbefale Sveinung Hølmebakk, den gangen. En av krumtappene på Sommerfestuka er Magne Mjærum, en ordentlig fyr som det ikke er vanskelig å kommunisere med. Min kone, Marit, kjenner Magne godt, for hun har også jobbet i NMS, som ham.

I år var jeg klar for å være med på åpningskonserten på Sommerfesten, og jeg hadde gjort noen gode musikalske arbeidstimer med Anders Rønningen som akkompagnerte meg. Personlig syns jeg det er moro å synge i kristen regi, fordi jeg liker å jobbe med seriøse tekster, innimellom tøys og tull som vi i Nordic Tenors holder på med. Ingenting er så svært som å formidle noe av Guds kjærlighet.

På veien opp til fjellkirka denne dagen ble jeg liggende i sakte tempo bak en traktor, men denne tregheten ble glemt da vi ble mottatt – med hjemmelaget grønnsaksuppe, og dernest de nystekte svelene med jordbærsyltetøy! Dessverre kunne jeg ikke være der mer enn denne ene kvelden, for jeg hadde en annen konsert neste dag. Til tross for traktorforsinkelsen, mener jeg det er grunn til å melde at til høsten blir det bra innhøsting: Det vil iallfall komme et nytt album fra min side – og da blir det nok litt mer country og traktorlukt!

Åse Marie Hatløy Rusaanes:
Enda flere familier skal nok få oppdage Sommerfesten

Som østfolding fra Råde holder Åse Marie Hatløy Rusaanes gjerne til på hytta si ved Sjusjøen, sammen med sin mann som sitter i komiteen for Sommerfesten. Sjøl er hun med i styret for fjellkirka, og tenker at denne fine sommertradisjonen har gitt hyttefolket en unik mulighet for å treffes i og rundt fjellkirka.

– Når en ser hvordan folk koser seg på Sommerfesten, tenker jeg gjerne på at dette skulle flere yngre også oppleve! Mange vet nok ikke hvor mye forskjellig som skjer disse fem dagene i juli, rundt Sjusjøen fjellkirke. Her er det et «bredt» program – for ulike aldersgrupper og «smak».

Det er femte året vi arrangerer Sommerfestuka på Sjusjøen, og så lenge vi har en krumtapp som Magne Mjærum som trekker i trådene, så vil nok dette fortsette i flere år. Det trengs alltid noen som har visjoner og drømmer om hva som kan la seg gjøre.

I år fikk Magne kontakt med Brøttum bondekvinnelag, og deres svele-bidrag på Sommerfestuka vil nok gjøre at folk gjerne kommer tilbake. I år sto bondekvinnene ute og stekte varme sveler etter arrangementene på åpningskonserten og på kvelden etter allsangkvelden.

For meg, som prøver å promotere fjellkirka lokalt, så ser jeg at Sommerfestuka har tilført vårt hyttelokalmiljø en stor gevinst. Vanligvis har vi gudstjenester her hver søndag fra juli til høstferien, og disse fem spesielle sommerdagene gir oss sin åpenbare bonus!

Svend-Kristian Martinsen:
Heldige hytteeiere på Sjusjøen

For mange år siden var denne Ås-karen svettende syklist i Birkebeineren, og det var underveis på dette hardkjøret han så for seg et område der han kunne tenke seg å skaffes seg hytte. Hytte ble det, og de siste fem årene har han også daglig syklet en halvtimes tid – riktignok med elsykkel denne gangen – til Sjusjøen fjellkirke og fått med seg Sommerfest-dagene, både han og kona.

– Jeg er så imponert over at de ulike samarbeidspartnerne greier å få til en så attraktiv festival, for her er alt så godt tilrettelagt – til og med i krevende koronatider. Programmet er også av god kvalitet, så jeg trenger knapt studere det, før jeg sykler i vei for å få en ny daglig sommer-opplevelse. Med hytte i nærheten er det helt naturlig å få med seg det som skjer – og det er så mye variert å være med på.

Et av årets høydepunkt var kanskje den historiske vandringen der det lokale historielaget hadde hyra en lokalkjent kar som fortalte om alle de fine setrene vi stoppet ved. Vi troppet også opp på konserten med Ole Børud på lørdagskvelden, og gledet oss over at han hadde sitt mer ungdommelige publikum som heiet ham fram. Vi er litt for gamle til å bli med i heiagjengen, men likevel hadde vi glede av en fin konsert, så absolutt. Bredden i programmet er så bra! Og den fine utescena ved kirken – med godt høyttaleranlegg – passer perfekt til å samle mange mennesker. Til og med under Trine Rein-konserten i fjor, satt vi der og opplevde et fint og fuktig fellesskap i regnværet. Tradisjonen med Sommerfestuka på Sjusjøen tar nok aldri slutt, så lenge vi har hytte i nærheten!

Anne-Berit Holden:
Sommerfestuka – et supert mål for venner på ferietur

Lokalt hører hun heime på Gran, der hun også er leder i områdeutvalget for NMS (Hadeland og Land). Hun er også aktiv i en misjonsforening, og har en sterk følelse av at hun hører til i dette misjonsmiljøet, som rekker helt ut til verdens grenser. Da hun også dukket opp på årets Sommerfest på Sjusjøen, har det sin egen historie:

– Jeg har en venninne fra Bø som jeg ofte planlegger litt sommerferie med. Vi liker å reise dit vi egentlig også kan få med oss inntrykk og opplevelser fra andre – og sammen med andre. Flere ganger har vi reist sammen til ulike NMS-generalforsamlinger, både i Trondheim, Kristiansand og Stavanger. Vi liker å kunne snakke sammen om det vi opplever.

Så i år bestilte vi oss rom på Rustad fjellstue som ikke ligger langt unna fjellkirka, for vi ville oppleve denne godt omtalte Sommerfesten. Vi kunne gjerne spasert fra Rustad til fjellkirka, men valgte heller å kjøre bil, fordi da kunne vi ta med oss alt vi kunne komme til å trenge i løpet av dagen: Solhatt i solsteiken midt på dagen, og på turene; og litt mer klær utpå kvelden – sjøl om det også da var varmt nok.

Ved å feriere på denne måten, hadde vi full frihet til å delta/ikke delta på alle de fine tilstelningene. Vi til og med tok oss en tur til Lillehammer, for vi hadde lyst til å oppleve utstillingen med Anne Anker. Sjusjøen er sentralt nok til å stikke innom mange fine plasser.

På Sommerfesten satte vi stor pris på både bibelvandringen i fjellet, og kveldsforestillinga «Dette er heme» med Anne Persdotter Flugstad. Jeg anbefaler virkelig en vennegjeng å tilbringe noen fine feriedager ved Sjusjøen Fjellkirke, for det er visst sånn at dette er en tradisjon som ser ut til å ha festet seg blant folk. Takk til alle dem som står på for at vi kan få en slik opplevelse!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp