Gi en gave
Meny
Foto: Andreas Dirdal Kydland / Amos Ounsoubo fikk i fjor oppfylt sin store drøm. Last ned

Misjonærdrømmen gikk i oppfyllelse

I sterk konkurranse med velkvalifiserte søkere fra mange land, valgte NMS å ansette Ounsoubo Amos som rådgiver for Use Your Talents i Vest-Afrika.


Amos Ounsoubou fra Kamerun gikk inn på nettsiden til NMS og meldte seg som misjonær. Men det ble ikke noe av i første omgang. Likevel har han hatt mye kontakt med NMS som kursholder og deltidsrådgiver for Use Your Talents-metodikken. Og i fjor gikk drømmen i oppfyllelse, og han ble ansatt i en nyopprettet stilling som rådgiver for Use Your Talents i Vest-Afrika.

– Jeg har levd med Use Your Talents (UYT) i mange år. Dette er en metodikk som preger meg og mitt liv. Når sjansen til å få denne stillingen åpnet seg, var jeg ikke i tvil om at jeg ville søke, sier Amos.

Hva er Use Your Talents?

– Use Your Talents er en metodikk der folk tar utgangspunkt i at alle har evner og talenter. I stedet for å spørre om hva andre kan gjøre for å hjelpe, tar denne metodikken utgangspunkt i de ressursene som faktisk finnes. I stedet for å rekke hendene fram og be om hjelpe fra andre, fokuserer Use Your Talents på hva folk kan, ikke på hva de mangler.

Mange har sett at det er viktig at vi afrikanere ikke først og fremst spør etter hjelp, men ser hvordan vi kan bruke de evnene og ressursene vi har, forklarer Amos videre.

– Min jobb er å gi råd til dem som satser på denne metodikken i sitt arbeid.

Hjemme i Ngaoundéré er kona forberedt på at ektemannen skal være mye på farten i den nye jobben. Hun har hovedansvar for parets to barn når Amos er bortreist.

Bakgrunn fra Hald og VID

For 15 år siden var Amos elev på Hald internasjonale skole. Han har senere studert på VID der han nå er ferdig med sitt masterstudium. Gjennom studiene i Norge har han også lært seg flytende norsk.

– I denne jobben tror jeg det er en fordel at jeg er fra Kamerun og bor her. Jeg kjenner til både folk og tankegang, sier Amos.

Bibelsk fortelling

Use Your Talents er inspirert av liknelsen fra Matteus om de tre tjenerne som fikk utdelt talenter som de skulle forvalte.

– To av dem forvaltet sine talenter svært godt. Derfor fikk de mye igjen for de talentene de hadde fått. Men en av tjenerne gravde ned sitt talent. Når jeg nå går inn i denne jobben, har jeg nesten et bibelsk oppdrag. Min jobb er å hjelpe folk til å få mest mulig ut av de talentene de har fått, smiler Amos bredt.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp