Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Viser igjen i samfunnet

– Vi må gjøre noe for våre medmennesker, tenkte pastor Chen SongMei i YueYang kirke. Hun ivrer for diakoni, fordi hun mener tro og tjeneste går hånd i hånd.
Tilbake

Dette ble spesielt viktig for henne etter at hun hadde gått på et kurs i diakoni i Hunan. Hun fikk menigheten med seg på at diakoni er viktig, og etterpå har de satset på miljøarbeid, sjelesorg, leirarbeid og rehabilitering av stoffmisbrukere.

Ren elv

Et av de mest kjente tiltakene menigheten har satt i verk, er å rense den forurensede elven Xiang Jiang med en liten startfinansiering fra NMS. Dette ble gjort sammen med 100 andre menigheter i Hunan. Etter tre år er elven mye renere, elvebredden er ryddet for tonnevis med søppel og menigheten har fått et sterkt eierforhold til dette tiltaket. Dette viser også godt igjen i samfunnet. Mange gleder seg over at elven igjen er et vakkert skue.
Et annet diakonalt tiltak YueYang-menigheten har, er leirarbeid for ungdom. Det er sommerleirer det er snakk om, og ungdommene synes leir er noe nytt og spennende og strømmer til.

Tro og bønn

Tro og bønn er viktige ingredienser både i sjelesorgarbeidet i menigheten, og for rus-rehabiliteringssenteret TianAi. TianAi betyr Himmelsk kjærlighet. Både ansatte på senteret og menigheten ber for de som til enhver tid er på rehabiliteringssenteret. TianAi kan vise til gode resultater og god oppfølging. Det er mange rusmisbrukere som får starte på et nytt og bedre liv etter å ha oppholdt seg der.

Kursene i diakoni har satt menighetene i Hunan i stand til å starte mange egne diakonale tiltak.

Fattige

Pastor Chen SongMei gleder seg stort over å kunne dele sin erfaring innen menighet og diakoni med andre menigheter i Hunan provins gjennom et kursopplegg i diakoni. Det arrangeres av NMS sammen med den kinesiske organisasjonen Amity Foundation og kirken i Hunan. Her går man gjennom planlegging, regnskapsføring og teologi om diakoni. Dette er med på å gjøre kirken i stand til å hjelpe de fattige og vanskeligstilte i dette store landet, hvor det er over 200 millioner fattige.

Du kan

Kursene i diakoni har satt menighetene i Hunan i stand til å starte mange egne diakonale tiltak. De kommer i mange former; eldresenter for eldre med barnebarn, elverensing, ungdomsleir eller senter for rehabilitering av rusmisbrukere. Men alt arbeidet krever også midler. I Hunan provins er det 67 millioner mennesker. Nå kan du sammen med NMS være med på å sette kirken i Hunan i stand til å hjelpe enda flere sårbare og trengende i Kina!

Hva gjør NMS her?

Etter forfølgelsesårene har kirken vokst raskt og er nå et «offer» for sin egen vekst. Det er en enorm ledermangel, et stort underskudd på kirkelige undervisning, mangel på kristen litteratur, og kirken er preget av en svak kirkestruktur og lite penger.Vi samarbeider med kirken i Kina og støtter bibel- og presteskoler, bidrar med litteratur, økonomiske midler, ledertrening og organisasjonsbygging. Gjennom denne strategiske innsatsen når vi mange mennesker med omsorg og med budskapet om Jesus.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp