Gi en gave
Meny
Foto: Eivind Hauglid Last ned
Gi en gave

Vi trenger folk som bryr seg

– Jeg vet ikke hvem faren min er, og moren min døde da jeg var 13 år. Jeg og min lillesøster bodde med mor til hun døde. Det var ikke alltid lett.
Tilbake

Illustrasjonsfoto fra Madagaskar.

Tafita forteller sin historie uten å nøle. Han har det bra nå fordi noen brydde seg. Men da han var yngre var det noen ganger veldig tøft.

Enslig mor 
Mor til Tafita var enslig og fattig. Hun forsøkte å vaske klær for folk som var i travle jobber, men hun fikk så lav lønn at hun ikke kunne klare å forsørge seg selv og barna. Mannen hun hadde tre barn sammen med gikk fra henne, så alt forsørgeransvaret lå på henne. Livet var hardt, og hun strevde for å holde hodet over vannet.

Hun begynte å drikke alkohol for å føle seg bedre, men ingenting ble bedre. Tvert imot.

Og barna opplevde mors alkoholbruk som bekymringsfullt og vanskelig. Problemene stilte seg i kø for den lille familien.
En dag var det imidlertid som om ting begynte å skje. Det var en snill og god person som så hvor hardt moren strevde, og hun hjalp eldstejenta med utdanning. Mens hun gikk på skole fikk hun også bo hos denne damen. Men damen kunne ikke ta alle tre søsknene. Tafita og den yngste søsteren bodde fortsatt med moren. På denne tiden traff også han og lillesøster på noen gode mennesker fra vekkelsesbevegelsen i Den gassisk lutherske kirke (FLM).

Orden på alt 
– De fortalte oss om Akanisoa-senteret, og vi fikk komme dit. Både min søster og jeg syntes det var stort at vi skulle få være der, forteller Tafita.
– Her var det orden på alt, og alt kjentes trygt og godt. Vi ble godt mottatt av både elever og lærere. Etter denne dagen har min lillesøster og jeg fått et nytt liv, i en ny, stor familie! Akanisoa gir oss både sted å bo, klær og mat, fysisk og mental helseomsorg, og ikke minst: utdanning. Og så har vi fått oppleve omsorg for vår åndelige utvikling.
Tafita ble sendt til den offentlige skolen EPP Mahazoarivo i 1. klasse. I 2017 fikk han sin bachelor-grad i tekniske fag, han har tatt førerkort klasse A og B, han har hatt opplæring og trening i video- og foto-produksjoner på INATE, et multimedia-institutt.

Utdanning 
Nå studerer Tafita også bygg-teknikk. Målet hans er å få jobb i bygningsindustrien. I tillegg ønsker han å starte sitt eget, lille firma; «Madagaskar film- og klipp», der han kan ta små oppdrag på fritiden. Han har alltid vært interessert i film.

– Livet og oppdragelsen her på Akanisoa er herlig!

Lærerne er flinke både i fag og til å korrigere oss når vi gjør feil. Vi er veldig takknemlige for å få være her! Og vi vet at vi kan være her fordi noen gir penger til senteret vårt. Vi foreldreløse barn trenger virkelig til noen som bryr seg, og det gjør de ansatte her. Det gjør også de som støtter senteret økonomisk. Uten dem hadde livet til min yngre søster og meg virkelig sett veldig annerledes ut enn det gjør i dag!

Hva gjør NMS her?

I dag støtter vi kirken gjennom arbeid knyttet til fattigdomsbekjempelse og kompetansebygging. Kirkens fokus på å bedre folks levekår skjer både på landsbygda og i byene. Et viktig arbeid er knyttet til landsbyutvikling i fire svært fattige landområder og omfatter landbruk, miljø, helse, utdanning og kvinners rettigheter.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp