Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Utstillingsvinduet

Han var så sliten. Han kjente seg så trett og grå. Han følte at alt var blitt en kamp for å klare enda en dag. Hvem var interessert i å se ham eller høre på ham der de hastet av sted?
Tilbake

Men en dag skjedde noe rart. Han gikk den samme veien som før, men plutselig var det som om øynene så ting de ikke hadde sett før.

Talende plakat

Han så et butikkvindu med en kjempestor plakat i. Hva var det som stod på plakaten? Han leste høyt for seg selv: «Kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære. Jeg vil gi dere hvile.» Alle dere som strever og har tungt å bære? Mannen kjente at disse ordene var til ham. Han strevde, og det føltes som om han bar på en tung bør. Og hva stod det så?: «Jeg vil gi dere hvile.» Hvem var det som sa dette? Han måtte inn i butikken og spørre om de visste det.

Dyktig ekspeditør

– Hvor kommer de ordene som står på plakaten fra? Og hvordan kunne dere vite at jeg er sliten og trett? spurte han. Og dermed var samtalen i gang. Fordi han var kommet til en butikk i Kairo som selger bibler, kunne ekspeditøren svare på det han spurte om. Alle ekspeditører her kjenner både sin Gud og sin bibel og er klare for å følge opp slike spørsmål.

Og hva stod det så?: «Jeg vil gi dere hvile.» Hvem var det som sa dette? Han måtte inn i butikken og spørre om de visste det.

Strategisk bruk

Bibelselskapet i Egypt tenker strategisk om bruken av utstillingsvinduene, og det er viktig. I Alexandria har de også en butikk, og spesielt i sommermånedene har de kjørt film på en stor skjerm i vinduet. Ofte er det «Passion of the Christ» som blir vist. Fra ettermiddagen til langt på natt ruller filmen, og folk kan bli stående på fortauet og se på den i timevis. Mange benytter muligheten til å komme inn i butikken for å snakke om filmen.

Bli med

NMS støtter dette viktige arbeidet som Bibelselskapet i Egypt gjør. Du kan få være med på dette, og sammen kan vi skape noe nytt for noen som har tunge byrder å bære – og trenger hvile. Takk for at du bryr deg!

Hva gjør NMS her?

Sammen med flere partnere kjemper vi for at menneskerettighetene skal bli fulgt. Det gjelder både på nasjonalt nivå i lover og vedtekter, men også på detaljnivå i lokalsamfunn der familie, nabolag og landsbyer tar loven i egne hender og trakasserer og forfølger annerledes tenkende. Kvinner er en særlig utsatt gruppe, og flere av våre partnere har arbeid for å styrke kvinners selvbilde og identitet. Ønsker du å finne ressurser til din menighets Midtøsten-avtale? Klikk her!
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp