Synderen Hakim

Gi en gave
Foto: Åslaug Ihle Thingnæs (illustrasjonsfoto Sat-7) Last ned
Det gjorde vondt inne i Hakim. Måten han levde livet sitt på var fryktelig feil. Han visste det, og nå gjorde det så forbasket vondt!
Tilbake

Dagen var egentlig lik alle andre, Hakim (22) var på jobb i butikken på det store markedet et sted i Egypt. Men inne i ham var det begynt å skje noe. Han visste at mye av det han drev med ikke var rett. Han hadde brukt stoff. Han stjal. Han var utro. Denne dagen ble han konfrontert med handlingene sine, og han kunne ikke skjule dem lenger.

Jeg er en synder

Han tok seg en liten tur ut av butikken. Det surret av stemmer over hele markedet, han elsket denne lyden! Plutselig hørte han noen spille en sang fra en av bodene. Det var en vakker sang, men teksten var annerledes fra hva han før hadde hørt på markedet, den handlet om Jesus. Hakim hørte hele sangen før han gikk tilbake til sin egen jobb, hvor han håpet at det verste trøkket hadde gitt seg. Resten av dagen kom sangen fra boden gjentatte ganger tilbake til ham.

Da han kom hjem den kvelden, gikk han rett på internett for å se om han fant noe som kunne hjelpe ham. Etter en stund kom han over en lenke som førte ham videre til SAT-7. Kunne de hjelpe ham? Han skrev til e-postadressen deres:

«Jeg er en synder, og nå forsøker jeg å komme tilbake til Gud. Men jeg vet ikke hvordan.»

Støtes ikke bort

En rådgiver på SAT-7 svarte raskt:

«Hakim, du er velkommen! Du kan stole på at Jesus elsker deg svært høyt! Vi ønsker å oppmuntre deg til å gi hjertet ditt til ham, og ganske enkelt be til ham, for han lytter til deg.»

En tid etter ringte Hakim til rådgiveren som hadde svart på henvendelsen. Og med glede i stemmen kunne han fortelle:

– Jeg ble oppmuntret av svaret jeg fikk! Spesielt var det ordene fra Jesus om at den som kommer til ham vil han aldri støte bort som løftet meg. Jeg tok imot Jesus etter at jeg hadde vært i kontakt med deg på nettet. Jeg spurte Jesus om han ville komme inn i hjertet mitt, i livet mitt.

Men fremdeles var det ett stort problem, jobben i butikken på det store markedet inne i byen. Her var det fortsatt mange ulike typer fristelser som han opplevde førte ham bort fra Gud, og som ville bryte ham ned. Han var derfor usikker på om han burde forsøke å heller finne seg en annen arbeidsplass.

– Jeg ble oppmuntret av svaret jeg fikk! Spesielt var det ordene fra Jesus om at den som kommer til ham vil han aldri støte bort som løftet meg.

Støtte

Rådgiveren forsikret Hakim om at hele SAT-7-teamet ville be for ham, i tillegg til at han ble satt i kontakt med en lokal prest. Presten ville også hjelpe ham med å finne en arbeidsplass hvor det var flere kristne som vil støtte ham, og hjelpe ham videre i hans nye forhold til Jesus!

NMS støtter SAT-7 økonomisk i deres arbeid med å formidle Guds kjærlighet via satellitt. Gjennom bønn og givertjeneste kan du være med og gjøre det mulig for flere mennesker å bli gitt et reelt valg i forhold til religion og trosfrihet. På den måten er du også med på å gi kristne i Midtøsten erfaringen av å være del av en «menighet», selv om det bare er gjennom en tv.

Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp