Gi en gave
Meny
Foto: Foto: NMS-info Last ned
Gi en gave

Et velsignet måltid

Lina kjenner sulten gnage. Hun humper i vei så godt hun kan på sin ene friske og andre deformerte fot. Klærne er fillete, kroppen mager og gammel. Men hun gleder seg! For hun er på vei til matutdelingen ved fattigsenteret.
Tilbake

Lina får maten hun har gledet seg slik til. Vi treffer henne på veien tilbake. Når hun ser oss, bryter hele det rynkete ansiktet ut i et eneste stort smil. Hun overøser oss med takk der vi står med et litt forlegent smil. Vi har truffet på hverandre på matutdelingen, og hun glemmer oss ikke.

Ukens høydepunkt

På vei til samme senter er også Odette. Hun er 73 år gammel, og hun går til matutdelingen hver fredag. De er en gjeng på ca 70 personer, stort sett eldre mennesker, som kommer hit. Noen av dem er så skrøpelige at de må ha med seg barnebarn som hjelpere. Dette er nok det siste måltidet de får denne dagen, men det er et næringsrikt og varmt måltid med ris, grønnsaker og kjøttdeig. Det er til og med en banan til dessert! Og hver mandag får de brød og frukt.

Som takk til senteret hjelper hun gjerne til med oppryddingen. Det er det minste hun kan bidra med, synes hun. Det er tross alt mange som har det mye vanskeligere enn henne.

Takker Gud

Odette vet ikke hva morgendagen vil bringe verken når det gjelder mat eller annet. Hun bor sammen med sin eldste datter og hennes familie. Det er vanskelig å skaffe nok mat og annet som er nødvendig for å leve. Derfor takker Odette Gud hver dag for hjelpen hun får ved senteret og i kirken. Når hun går i kirken ber hun ofte om at hun kan få varm ris daglig.

Lar seg ikke knekke

Odette er vant med å klare seg med lite. Hun møter oss med et sterkt og fast blikk. Fattigdom knekker ikke stoltheten hennes. Hun lar seg ikke kue. Hver dag takker hun Gud for hans barmhjertighet og godhet. På kirkens senter møter hun nestekjærlighet i praksis, og hun ber hver dag om at det vil fortsette. Som takk til senteret hjelper hun gjerne til med oppryddingen. Det er det minste hun kan bidra med, synes hun. Det er tross alt mange som har det mye vanskeligere enn henne.

Bli med

Vi vil utrydde fattigdom og bekjempe urettferdighet. Synes du det er urettferdig at eldre mennesker som Lina og Odette er så fattige at de ikke har mat hver dag? Sammen med NMS kan du nå gjøre noe med dette! Det er mange som har behov for hjelp, og fattigsenteret tar imot så mange de kan. Dersom de hadde hatt flere midler, kunne de ha hjulpet enda flere.

Hva gjør NMS her?

I dag støtter vi kirken gjennom arbeid knyttet til fattigdomsbekjempelse og kompetansebygging. Kirkens fokus på å bedre folks levekår skjer både på landsbygda og i byene. Et viktig arbeid er knyttet til landsbyutvikling i fire svært fattige landområder og omfatter landbruk, miljø, helse, utdanning og kvinners rettigheter.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp