Gi en gave
Meny
Foto: Kristian Mjølsneset (illustrasjonsfoto) Last ned
Gi en gave

Rébékas dåp

– Jeg var litt stresset av å tenke på at hele familien min og vennene mine skulle se på da jeg skulle døpes. Men jeg var også veldig glad inni meg. Dåpen er det øyeblikket der vi blir knyttet til Gud. Da jeg forstod det, lot jeg stresset ligge og avla dåpsløftet.
Tilbake

– Jeg var litt stresset av å tenke på at hele familien min og vennene mine skulle se på da jeg skulle døpes. Men jeg var også veldig glad inni meg. Dåpen er det øyeblikket der vi blir knyttet til Gud. Da jeg forstod det, lot jeg stresset ligge og avla dåpsløftet.

Rébéka er ti år og hører til i Unitet Protestant Church. Hun ble døpt i den nyplantede menigheten i Creteil, og dette er den første dåpen av et søndagsskolebarn her.

– Det var en vakker seremoni, og jeg kjente på Den hellige ånds nærvær, forteller Elvyre, som er Rébékas mor. Hun forteller videre at datteren egentlig er veldig sjenert, men da hun avla dåpsløftet var det med klar og tydelig stemme. Noe av det hun er ekstra takknemlig for er at pastor Mary og Rafi gjorde det mulig for vennene deres å forstå hva en kristen dåp betyr, og hvorfor Rébéka var kledd i hvitt. Vennene deres var nemlig både kristne fra andre kirkesamfunn, jøder og muslimer.

– Jeg kjente på en stor glede denne dagen, og jeg kjente at det var rett av meg å ville støtte datteren min i hennes helt egne valg om å bli døpt. Jeg ble rørt over å høre henne avlegge dåpsløftet foran fadderne sine og alle de andre som var kommet. Men mest av alt avla hun løftet framfor Gud. Selv beskrev hun dåpen som å inngå en pakt med Kristus, ja, som et ekteskap uten skilsmisse.

"Jeg var så glad da jeg kunne følge datteren min på ti år til døpefonten i vår nyplantede menighet i Creteil."

– Rébéka var syk, og legene hadde sin tvil på om at hun ville overleve. Men hun overlevde, og vi opplevde det hele som et mirakel, forteller Elvyre videre. For familien var det et ønske om å døpe jenta, men de ønsket at hun selv skulle velge om og når. Da hun var ti år syntes Rébéka hun hadde ventet lenge nok. Nå ville hun gå til dåpsundervisning. Og så kom sommeren, og Rébékas ønske om å bli døpt ble til virkelighet.

– Jeg ber nå om forbønn for datteren min, at hun vil fortsette å vokse i troen, avslutter Elvyre.

Men det er også mange andre som søker til et kristent fellesskap, både i Creteil og i Paris. Marc Blanchard kom til Paris da han var 23, kjente ingen der fra før, og hadde behov for å treffe folk på sin egen alder. Han ble kjent med Jesus gjennom Den evangelisk lutherske kirke i Bourg-la-Reine.

Den nyplantede menigheten i Creteil i Frankrike er et resultat av samarbeidet mellom Den evangelisk lutherske kirke i Frankrike sin Indremisjon og NMS. Frankrike er også et europeisk land som i likhet med for eksempel England og Estland er sterkt sekularisert. Nå kan du sammen med NMS være med på å gjøre Jesus kjent for flere – også i Frankrike.

– Jeg var så glad da jeg kunne følge datteren min på ti år til døpefonten i vår nyplantede menighet i Creteil. Dåpen var hennes eget valg, og dette var den første dåpen av et søndagsskolebarn i menigheten, forteller Elvyre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp