Gi en gave
Meny
Foto: NMS-info Last ned
Gi en gave

Radiobølgene som når ut

En gammel kvinne kommer plutselig inn dørene til bygningen som huser radiostudioet ved Sawtu Linjiila i Kamerun. Hun har reist fra den lille landsbyen Mokolo helt i nord, til studioet som ligger i Ngaoundéré. Det er 600 kilometer unna.
Tilbake

Personlig takk

Reisen er lang og strabasiøs for hvem det skulle være. Den er til dels farlig, og framfor alt kostbar. Men den gamle kvinnen legger alt dette til side. Hun har et ærend som er så viktig at hun bare MÅ dra. Og det som er så viktig, er at hun gjennom hele sitt liv har lyttet til de kristne radiosendingene, og det vil hun nå takke for at hun har kunnet.

De som jobber på radiostasjonen skal få denne takken personlig. Hun vil fortelle dem hvor mye sendingene har betydd for henne. Når hun har utført ærendet sitt, tar hun fatt på den lange reisen tilbake til Mokolo. – Nå kan jeg reise hjem i fred, sier hun.

Viktig redskap

Radiosendingene er et viktig redskap i arbeidet med å dele troen på Jesus i Kamerun. Programmene har mange lyttere i store byer som Ngaoundéré, men når også ut til spredte folkegrupper på landsbygda i både Kamerun og nabolandene.

Radioapparater er forholdsvis billige, og «alle» har råd til å skaffe seg et. Radioen er også gjerne liten og lett å bære med seg. Radio Sawtu Linjiila har en stor tilhørerskare. De lager i hovedsak programmer om kristen tro, men også om jordbruk og daglig liv. Tilbakemeldinger viser at programmene blir høyt verdsatt.

Bli med

NMS har vært en aktiv deltaker i Guds store misjon i Kamerun i 90 år ved å gi evangeliet videre til nye folkeslag. Fortsatt er det mange som ikke har hørt. Vil du være sammen med NMS om å dele tro i Kamerun?

Hva gjør NMS her?

Vårt bidrag består bl.a. i dannelsen av en landsdekkende luthersk kirke med ca. 400.000 medlemmer. Denne kirken er fremdeles vår samarbeidspartner i landet. I dag støtter vi utdanning og utrusting av prester, evangelister og misjonærer. I tillegg motiverer og utfordrer vi kirken til å kjempe mot korrupsjon, urettferdighet og maktmisbruk. Dette gjør vi ved å utdanne og utruste lederskapet og medarbeiderne i kirken og dens institusjoner.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp