Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Ønsket å lede kameraten tilbake til islam – kom selv til tro

FRELST: – Da jeg tok imot Jesus ble livet mitt forandret og frykten for å gå fortapt forsvant, sier Bureima.
Tilbake

Bureimas historie med Jesus begynner faktisk med Bureimas venn. En ung gjetergutt ble kamerat med norske misjonærbarn på nitti-tallet. Kontakten med misjonærene førte både til at gutten fikk lære å lese og skrive og til at han kom til tro på Jesus. I dag er han bibeloversetter.

Bureima selv holdt seg på den tiden langt unna misjonærene. Onkelen hans var koranlærer og Bureima var hans beste elev. Bureima ønsket derfor å overbevise kameraten sin om at han måtte vende tilbake til islam. Men i det lange løp var det Bureima som ble omvendt.

Flyktet med symaskinen under armen

Konverteringen fikk konsekvenser. Han fikk valget mellom å fornekte Jesus eller forlate hjemmet, og valgte det siste. Bureima tok med seg symaskinen sin og søkte tilflukt hos en norsk misjonær. Derfra dro han videre til gullgraver-feltene sør i Mali der han livnærte seg som skredder. Etter en tid vendte han nordover igjen og begynte med dåpsundervisning hos misjonærer i byen han slo seg ned i.

Så endelig – etter åtte år med samtaler, undervisning, lesing og sammenlikning av Muhammeds vei og Jesu vei – var Bureima klar til å ta skrittet fullt ut. 23. september 2019 ble han døpt. 

Forholdet til foreldrene er blitt bedre med årene og nå kan han besøke dem igjen. Utfordringen hans nå er å finne en kone å gifte seg med. To ganger har forlovelser blitt brutt fordi jentas foreldre ikke ønsker å gifte bort datteren sin til en kristen mann.

Bureima er ikke i tvil om at livet med Jesus er det beste for ham. – Da jeg tok imot Jesus ble livet mitt forandret og all min frykt for å gå fortapt forsvant, sier han.

Bureima ble kjent med Jesus fordi han møtte mennesker som kunne vise ham veien. Men det er mange i Mali som aldri har hørt evangeliet om Jesus.

Vil du at flere mennesker i Mali skal bli frelst?

Gi din støtte til våre misjonærer i Mali! Sammen deler vi troen på Jesus!

Jeg vil gi en gave til arbeidet i Mali

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til NMS sitt arbeid i Mali

Fulanier

Det sies at fulanier som blir døpt  har brukt i gjennomsnitt fem år fra de første gang fikk høre evangeliet om Jesus til de var klare for å ta skrittet fullt ut og bekjenne troen. Å begynne å følge Jesus kan oppleves som et opprivende brudd med identitet og kultur, slekt og venner. Kristne er også mer utsatt for trusler og angrep fra militante islamister.

Likevel opplever flere og flere fulanier at prisen de betaler for å stå fram som kristne er verdt problemene som kommer. En fulani som har blitt kristen for noen få år tilbake sier det slik: «Det er vanskelig å finne Jesu vei, men når du først finner den så får du hvile. Jeg skulle ønske flere fra mitt folk kunne finne Jesu vei.»

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp