Nevøen ble drept i flyangrepet

Gi en gave
Foto: Illustrasjonsfoto, Puente Last ned
Småbarnsfaren fra Syria prøvde lenge å slippe militærtjeneste, i alle fall utsette den, for han måtte tjene penger til familien. Det lyktes ikke, så han ble tvunget inn i uniform. Første dag "på jobb" sendte USA 59 Tomahawk raketter mot Syria. Barna ble farløse den dagen.
Tilbake

Det er Marwa som forteller om nevøen sin. Marwa har flyktet med mannen sin og er i Spania nå. Hun prøver å lære språk og finne seg til rette, men det er ikke lett når nyhetene fra hjemlandet er så triste.

Marwa har høyere utdannelse og tilhører en  liten muslimsk minoritet som ikke blir akseptert av andre muslimer. Alt før hun flyktet hadde hun mistet flere slektninger i krigen, og nå er det nevøens død som går sterkt inn på henne. Hun droppet ut av språk-klassen sin i flere dager, så noen fra senteret ringte opp for å spørre hva som hadde skjedd. I den telefonsamtalen fikk hun for første gang fortelle hele historien. Hun hadde ikke våget det før, for hun var redd for at de andre bare ville si at det var straff fra Allah siden hun ikke trodde på rett måte.

Neste dag dukket hun opp på senteret sammen med mannen sin. Der fikk de høre ord til trøst fra Bibelen, og en av staben på senteret serverte te og Türkish Delight (godteri) som hun hadde med seg fra en nylig reise. Da Marwa fikk det servert, ropte hun høyt rettet mot mannen sin: – Dette er drømmen jeg fortalte deg om i dag tidlig!

Kvelden før hadde hun lagt seg, tung og mørk til sinns, men hun drømte at hun var på fest med gode venner der de ble traktert med Türkish Delight.

Det siste året har Marwa gått til gudstjeneste i den arabiske menigheten, og hun leser ofte i Bibelen sin. Det er ikke lenge siden hun lærte at Gud er vår far, hennes far, en sannhet som var helt ny for henne og som gir henne mange nye perspektiv på livet.

Din støtte kan bety at flere flyktninger og andre innvandrere møter Guds kjærlighet og og blir en del av et trygt fellesskap når de kommer til Europa.

Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp