Gi en gave
Meny
Foto: Torkel Alfsvåg Ekenes Last ned
Gi en gave

Jazzmusikere søker Gud

Da det japanske ekteparet Hiroko og Kazuhiro Omori flyttet fra travle Nishinomiya by til Najio, som er en stille drabantby, kom vanskelige ting til overflaten. De bar på tunge byrder, hver på sin måte. Og de begynte å søke på nettet etter noe som kunne skape en mening i tilværelsen.
Tilbake

Hiroko (55) og Kazuhiro (60) er jazzmusikere. Sammen med instrumenter og lydutstyr flyttet også Hirokos foreldre og hennes to døtre inn i deres nye hjem, som blant annet hadde et eget musikkstudio. Her både øver og underviser de to musikerne, gjerne sammen. I tillegg tar de også spillejobber ute på ulike scener.

 

Noe skjedde

– Noe har skjedd med oss etter at vi flyttet hit, forteller Hiroko. Det tunge som de begge bar på, ville opp til overflaten. Ingen av dem har kristen eller kirkelig bakgrunn, men på internett kom de over et kristent husmøtefellesskap i området der de bor. Det viste seg at dette husmøtet ikke var virksomt lenger, men de ble introdusert for et kristent ektepar som bodde i nærheten. Gjennom dem ble de introdusert for Takarazuka Lutherske Kirke.

Noe har skjedd med oss etter at vi flyttet hit.

Ikke lenge etter at de var blitt kjent med det kristne ekteparet, måtte disse flytte til Thailand på grunn av jobb. Likevel betød de mye for Hiroko og Kazuhiro den tiden de hadde sammen. De går nå i bibelstudiegruppe hver onsdag, og på kveldsgudstjeneste «International Night» på søndag kveld. Her har en norsk misjonær ansvaret to søndager i måneden.

Leser Bibelen

Kazuhiro begynte å lese i Bibelen. Han leste ofte og mye, og er nå i gang med å lese Skriften for andre gang. Etter å ha lest og hørt er Kazuhiro klar på at han trenger Guds tilgivelse. Han forteller at han har hatt mange fristelser i livet. I tillegg sammenlignet han seg alltid med andre, og ble enten hovmodig eller mismodig når det gjaldt egne musikalske evner. Men nå har han blitt kjent med Jesus. Han opplever at han derfor kan se på Jesus – og ikke så mye på seg selv. Han trenger ikke sammenlikne seg selv med andre på samme måte som før. Slik blir alt mye lettere.

Hiroko har også lest mye i Bibelen, og synes Gud svarer på mange av hennes spørsmål gjennom bibelstudiene og talene hun hører. Hun sier at når det står: «Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere…» (Joh 15,16) føler hun at akkurat det har skjedd med henne og mannen etter at de flyttet til den rolige drabantbyen. Nå vil de gjerne bruke seg og sine evner for Guds rike. De har blant annet holdt konsert på International Night i kirken, og de har et ønske om at Gud skal lede dem videre, slik at de kan bli enda bedre kjent med ham og hvilke tanker han har for dem.

I Japan er det et stort behov for både nye kirkelig ansatte og midler til menighetsarbeid og ungdomsarbeid. NMS er med og støtter dette både økonomisk og med menneskelige ressurser. Sammen med NMS kan du nå være med å la flere japanere bli kjent med Jesus ved å støtte arbeidet i Japan.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp